Auberginesaus heter baba ganoush i Midtøsten hvor den er en selvfølge på matbordet. Den fyldige sausen gir denne vegetarretten ekstra mye smak.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Auberginesaus heter baba ganoush i Midtøsten hvor den er en selvfølge på matbordet. Den fyldige sausen gir denne vegetarretten ekstra mye smak.
Vada Pav kalles også Bombay burger og er smaksrik indisk gatemat. Her serveres frityrstekte potetkaker i mykt brød sammen med tre forskjellige og smaksintense chutneys.
Denne indiske retten heter Mathura Ki Kaddu Ki Sabzi og i India er det en annen type såkalt rødt gresskar som brukes. Garantert ganske hot og helt uten kjøtt.
Gresskar er mer en bare pynt! Denne fyldige salaten kombinerer gresskar, linser og harissa i en deilig smak av høst.
Denne oppskriften på mac & cheese inneholder øl og både varmer sjelen og metter magen. Prøv den om du vil imponere vennene dine, og husk å servere øl ved siden av.
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Denne suppen som kalles harira er en tradisjonsrik rett i Marokko. Mange deilige smaker og vi kan love deg at du blir god og mett.
Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten med utgangspunkt i kikerter. Her er vegetarretten med masse deilig smak.
Denne varme salaten kan nytes alene eller til kokt fisk.
Fennikel er en delikatesse på grillen. Den smaker ekstra godt sammen med fetaost, kjørvel og noen fileter av appelsin. Passer veldig godt som tilbehør til lam eller fisk.
Saftige byggrynskaker som kan brukes som alternativ til både kjøttkaker og hamburgere. Vi serverer dem med en fargerik rødbetpuré og sprø grønnsakschips.
Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.
Lag en deilig forrett med asparges og egg som både smaker godt og er enkel å lage. Du vil smile like mye som eggene.
Lage en skikkelig hot pytt i panne med hvitløk, chili og paprika. Vi lover vi at smaken sitter lenge.
Disse grillede grønnsakene passer utmerket til de fleste andre tingene du legger på grillen.
Hummus kan du kjøpe, men du kan med letthet lage den selv. Her er den enkle oppskriften.
Dette er en vegetarisk utgave av Midtøsten-klassikeren som vanligvis fylles med kjøtt og ris.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker.
Aubergine, hummus og halloumi gjør disse sandwichene ekstra mettende - helt uten kjøtt, men altså ikke veganske.
Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.