Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
Inspirasjonen til denne oppskriften er hentet fra retten med samme navn i kokeboken Betlehem, Palestinas kjøkken, av Fadi Kattan.
Denne suppen som kalles harira er en tradisjonsrik rett i Marokko. Mange deilige smaker og vi kan love deg at du blir god og mett.
Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten med utgangspunkt i kikerter. Her er vegetarretten med masse deilig smak.
Denne varme salaten kan nytes alene eller til kokt fisk.
Fennikel er en delikatesse på grillen. Den smaker ekstra godt sammen med fetaost, kjørvel og noen fileter av appelsin. Passer veldig godt som tilbehør til lam eller fisk.
Saftige byggrynskaker som kan brukes som alternativ til både kjøttkaker og hamburgere. Vi serverer dem med en fargerik rødbetpuré og sprø grønnsakschips.
Denne varianten kalles Pizza Melanzane Parmigiana, en klassiker fra Napoli. Og ikke minst det er en vegetar-pizza.
Lag en deilig forrett med asparges og egg som både smaker godt og er enkel å lage. Du vil smile like mye som eggene.
Lage en skikkelig hot pytt i panne med hvitløk, chili og paprika. Vi lover vi at smaken sitter lenge.
Disse grillede grønnsakene passer utmerket til de fleste andre tingene du legger på grillen.
Hummus kan du kjøpe, men du kan med letthet lage den selv. Her er den enkle oppskriften.
Dette er en vegetarisk utgave av Midtøsten-klassikeren som vanligvis fylles med kjøtt og ris.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
En mettende lun middagssalat som strutter av sunnhet og gode smaker.
Aubergine, hummus og halloumi gjør disse sandwichene ekstra mettende - helt uten kjøtt, men altså ikke veganske.
Selv en så enkel rett som denne gir mersmak. Server den som forrett, tilbehør eller smårett med brød til.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Frisk purre koker vi forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett. Her har du oppskriften på begge deler.
Byggryn er perfekt i en mettende rett uten kjøtt - du kan velge den helvegetarisk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsaksbuljong.
Pasta alla Norma er en siciliansk pastarett med aubergine, tomatsaus og basilikum.
Har du surdeig, kan du lage disse herlige pannekakene og toppe med vårt forslag - eller det du har i skapet hjemme.