Alt dette kan du lage med kantareller

Oppskrifter med kantarell

Oppskrifter med pasta og kantareller

Bekkørret-cannelloni med sukkererter i mynte

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g
renset bekkørretfilet
150 g
pecorino-ost
1 stk
1 stk
mynte-plante
3.5 dl

Fremgangsmåte

Rens eller kjøp ferdig bekkørretfilet. Posjer fisken super-raskt med hullsleiv i kokende vann, legg filetene oppå hverandre på en flat tallerken slik at de får varme fra hverandre.
 
Rens sjalottløken, børst kantarellene. Skiv opp squashen. Hakk alt i små firkanter. Vend dette raskt i stekepanne i olje med 1 ts dijonsennep. Ta av blandingen og ha den i en bolle, tilsett hakket frisk spinat i passe mengde og krydre med salt og pepper, tilsett 2 fedd presset hvitløk.
 
Kok opp vann og ha lasagneplatene oppi to av gangen, ha olje i vannet. Ta platene opp med en klype el.lign når disse er al dente.
 
Legg platene utover et fat/en fjøl, fordel fisken og grønnsaks-fyllet i passe mengde på hver plate, dryss med pecorino-ost og rull sammen og legg i oljet langpanne. Legg en klatt rømme og et dryss pecorino på hver cannelloni-rull, samt to-tre knuste rosèpepper.
 
Inn i ovnen 20 min ca på 175 grader.
 
Del vårløk i 4. Hakk bladene fra èn mynteplante. Kok dette med en pakke (3,5 dl) fløte til løken er myk. Ha i sukkerertene og småkok 1 minutt.
 
Cannellonier og sukkererter i myntefløte serveres sammen med evt litt ekstra pecorino-ost og godt brød.
 
 

Sendt inn av

Foto: AlexPro9500

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pasta med kremost og stekte kantareller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g
100 g
kremost, naturell

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken eller i ett minutt hvis du har hjemmelaget pasta .

Stek kantarellene, hold dem varme.

Ha kyllingkraften i en stekepanne.

Tilsett kremosten og la den smelte i kraften.

Tilsett fløte (kan sløyfes).

Vend inn pastaen.

Legg opp på tallerkener med kantarellene på toppen.

Pynt med finhakket vårløk.

Tips: Det er helt greit å erstatte kantarellene med annen sopp eller noe helt annet: Bacon eller pølser, røkt eller fersk laks.

Her er alt du trenger å vite om pasta

Her er mange flotte oppskrifter med kantareller

Se alle våre gode oppskrifter med sopp  


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen