Dagens rett
Biff i snøre med kremet løk er en perfekt vri på en høstlig søndagsmiddag
Foto: (LauriPatterson)

Biff i snøre med kremet løk er en perfekt vri på en høstlig søndagsmiddag

Om dagens rett kan man si at den henger i et tynt snøre, men med motsatt betydning, for her er det nær sagt umulig å gjøre noe galt. Samtidig som smaken gir full klaff for alle forventninger. .
09 September 2023 - 00:00

Det høres kanskje vulgært ut å "koke" en mør ytrefilet, men dette må prøves, for smaken blir helt utrolig god. Godt hjulpet av høstens gode grønnsaker selvsagt.

Biff med kremet løk

Biff med kremet løk

Fremgangsmåte

  1. Skrell grønnsakene og skjær dem i staver.
  2. Ha i kraft (evt.buljongterning+vann) i en stor kjele.
  3. La grønnsakene koke opp i kraften. Tilsett urter.
  4. Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke.
  5. Kok buljongen til grønnsakene har myknet noe, men fremdeles gir tyggemotstand.
  6. Heng i kjøttet og la det trekke 6-7 minutter til det er svakt rosa inni.
  7. Ta opp kjøttet, klipp bort hyssingen og la det "hvile" litt.
  8. Smak buljongen til med salt og pepper.
  9. Skjær kjøttet i tynne skiver.
  10. Ha grønnsaker, urtebuljong i varme dype og vide tallerkener og legg på kjøttet.
  11. Ha kremet løk på toppen av hver biff.
  12. Alt bør være skikkelig varmt.
  13. Kremet løk:
    Kok løken mør i vann.
  14. Hell av vannet og tilsett kremfløte og eddik i kjelen.
  15. Kok opp og la koke i 5 minutter til den tykner.
  16. Smak til med salt, pepper og finhakket gressløk.
  17. Kjør med stavmikser til jevn saus. Hold varm.

Tips: Server mandelpoteter og gele av rips, rognebær eller solbær i tillegg.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her