Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Oppskrifter med blåskjell

(kajakiki)

Klassiske blåskjelloppskrifter

Hvitvinsdampet blåskjell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.25 stk
sitron, saften
stk

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til.

Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.

Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft.

Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Server med ristet brød.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hvitvinsdampete blåskjell

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, ca 4 minutter.

Dryss over hakket persille og server med godt brød og hvitløksmajones (aioli) ved siden av.

Lag noen av disse rettene med blåskjell

Tips: Pass på å bruke maks varme når du damper blåskjellene, og ikke damp dem for lenge for da blir de seige.

Rist litt på kjelen underveis slik at skjellene får byttet om på plassen.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen