Dagens rett

Finalist Beste norske kokebok 2018

Denne og mange andre lekre oppskrifter er grunnen til at Feinschmeckers kokebok er blant årets aller beste
Foto: (Lars Petter Pettersen)

Denne og mange andre lekre oppskrifter er grunnen til at Feinschmeckers kokebok er blant årets aller beste

Suksesshistorien bak restaurant Feinschmecker er fyldig dokumentert i kokeboken med samme navn, og med undertittelen et klassisk kjøkken. I dag får du en smakebit på  dette i form av Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe.
Aase E. Jacobsen
17 November 2018 - 01:00
 

Det klassiske kjøkkenet på Feinschmecker er i dag et samarbeid mellom innehaver gjennom 20 år Lars Erik Underthun og hans unge kjøkkensjef Vinay Tangen. Det inneholder flere smaksmessige og lekne overraskelser som denne kongekrabberetten med både ingefær, mango, appelsin og koriander. 

Denne type lekkerbiskener finnes det mengder av i denne kokeboken som vil fungere like mye som salongbordpryd som i bokhylla på kjøkkenet. Utsøkt på alle måter, også språklig sett, takket være Knut Stene-Johansens penn, noe som ikke er hverdagskost for en kokebok, så er dette heller ikke en hverdagslig historie. 

Dette er kokebokjuryens begrunnelse for at Feinschmecker – et klassisk kjøkken (Press forlag) er en av årets fem finalister: 

"Etter mer enn 25 år med restaurantdrift er det på tide at Oslo-restauranten Feinschmecker får sitt kulinariske portrett i form av en overdådig historie- og kokebok. Nestor Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen får presentere sine beste retter fra et klassisk kjøkken og spisested."

Lars Erik Underthun (th) har drevet Feinschmecker siden 1991, og Vinay Tangen har vært med siden 2010 og er i dag medeier.

Mens vi venter på at vinneren avsløres den 29. november kan du øve deg på denne retten. 

Her kan du lese mer om de fem finalistene i årets konkurranse Beste norske Kokebok 2018

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Fremgangsmåte

Rens krabben og ta ut krabbekjøttet, helst uten rifter i skinnet.

Skyll krabbekjøttet i rennende kaldt vann, tørk det i et klede eller kjøkkenpapir, og legg det i en bolle med olivenolje, ingefær, hvitløk og chili. Bland godt sammen. La krabbekjøttet ligge i marinaden i minst 1 time.

Skyll fennikelen godt. Skjær den i tynne skiver og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, før du har den over i kaldt vann.

Rens mangoen og kutt fruktkjøttet i små terninger.

Stek krabbekjøttet i en panne i litt solsikkeolje, 3 minutter på hver side. Vend inn mangobitene og la dem frese med i noen minutter. Ha krabbe og mango over i en bolle og vend inn 1 spiseskje grovkuttet koriander. Kok ut pannen med saften fra appelsinene. Ha også i sjyen fra krabbebollen. Kok godt opp og reduser inn til det halve, pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Fres fennikelen i en kasserolle med litt vann og olivenolje og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Skjær krabben opp i passende stykker og anrett i dype skåler med fennikel og mango. Hell over sjysausen og avslutt med 1 spiseskje koriander.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Feinschmecker som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018

Her kan du lese mer om de fem finalistene i Beste norske Kokebok 2018

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Feinschmecker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 125 andre å velge blant

Her er oversikten over alle akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul
+
Tester
Julens beste portviner madeira og andre sterkviner

Det er ikke for sent å kjøpe portvin - eller andre sterkviner til jul

Utvalget av portvin både i bestillingsutvalget og i polhyllene er som aller best nå. Du kan gjøre mange gode kjøp blant de 200 sterkvinene vi har vurdert for deg - bare se her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå
Dagens rett
Perfekt pinnekjøtt

Skal du tjuvstarte pinnekjøttsesongen, gjør det nå

Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er stadig flere svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips og om hva du kan drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag
Dagens rett
Kveite med safranbuljong

Rett og slett den perfekte førjulsmiddag

Villkveite som bader i safranduftende buljong er en lekker kombinasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her