DAGENS RETT: Kyllingpai med ost og bacon

Dagens rett Kyllingpai med ost og bacon

Frist med disse knallgode småpaiene

En pai som denne fyller rollen som middag, til lunsj eller i matpakken. Bruk en stor eller mange små former, alt etter bruk - og lyst. Og du kan godt bruke rester fra søndagsmiddagen.

Pai er fantastisk godt, og det er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Ved å fordele oppskriften på porsjonsformer, er det lettere å ta vare på restene etter paimiddagen. De er nemlig supre som innmat i matpakken eller som lunsj til dagen etter.

Se alle de fristende paioppskriftene her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingpai med ost og bacon

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Paibunn
125 g
2 ss
Fyll
100 g
250 g
0.5 ts
4 stk
2.5 dl

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Trykk deigen ut i en stor paiform eller mange små. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.

Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Mange deilige oppskrifter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen