Dagens rett

Grillet kyllingspyd Yakitori

Prøv disse japanske grillspydene på grillen

Prøv disse japanske grillspydene på grillen

Utbeinete kyllinglår får en runde i en klassisk japansk marinade som matcher kyllingkjøttet godt. Topp mat til grillfesten.
04 Juni 2021 - 00:00

Kjøtt fra kyllinglårene har mer smak og egner seg godt til marinering og grilling, men trenger mer varmebehandling enn den sarte brystfileten. Hvis du likevel vil bruke filet i stedet, må du passe godt på under grillingen slik at kjøttet ikke blir tørrstekt. 

I denne marinaden er det dessuten sukker som vil karamelliseres under grillingen (og kan ta fyr), så følg med. Belønningen er saftige og smaksrike kyllingbiter som fungerer like godt som snacks som midtpunkt i en hovedrett med ris, marinade som saus og gjerne en salat ved siden av. 

Du kan også prøve denne oppskriften på yakitori

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Grillet kyllingspyd på japansk Yakitori

Grillet kyllingspyd på japansk Yakitori

Fremgangsmåte

Start med å beine ut kyllinglårene og skjær opp i passe biter som kan tres på grillspyd.

Legg grillspydene i vann om de er av tre. 

Marinade/saus:
Skrell og skjær 5 cm ingefær i tynne skiver. Bland brunt sukker, risvin, soyasaus, riseddik og ingefær i en liten kjele.

Ta ut en 1,25 dl fra kjelen og mariner kyllingen i en liten plastpose. Marineres i 1-2 timer i kjøleskap. La resten av marinaden putre til det blir en tynn sirup. Sett til side.

Grillspyd:
Skjær sitronene i skiver. Tre den marinerte kyllingen på grillspyd med sitronskiver mellom hver bit.

Grill over høy varme, pensle med sirupsmarinaden og snu spydene av og til, inntil de er godt karamelliserte og gjennomstekte.

Legg spydene på en tallerken og dryss revet sitronskall, kuttet gressløk og sesamfrø over. Server resten av marinaden ved siden av.

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Bonterra

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her