DAGENS RETT: Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Dagens rett Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Har du friske grønnsaker og krydder, trenger du ikke kjøtt eller fisk

Prøv denne smaksrike indiskinspirerte grønnsaksretten.

Med så gode grønnsaker som du finner i butikkene i disse sommertider, kan du kutte kraftig ned på inntaket av animalske proteiner bedre kjent som kjøtt.  

Denne oppskriften er klart inspirert av det indiske kjøkken  som jo er et foregangskjøkken når det kommer til å bruke lite kjøtt (og fisk).

Se alle våre andre gode grønnsaksretter 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Fremgangsmåte

Skrell og hakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.

Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.

Tilsett alt krydderet og rør om.

Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.

Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.

Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.

Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.

Her finner du over 200 vegetarretter

Her det mange indiske retter du bør prøve

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen