Med så gode grønnsaker som du finner i butikkene i disse sommertider, kan du kutte kraftig ned på inntaket av animalske proteiner bedre kjent som kjøtt.
Denne oppskriften er klart inspirert av det indiske kjøkken som jo er et foregangskjøkken når det kommer til å bruke lite kjøtt (og fisk).
Se alle våre andre gode grønnsaksretter
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell og hakk løk og hvitløk.
Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.
Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.
Tilsett alt krydderet og rør om.
Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.
Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.
Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.
Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.
Her det mange indiske retter du bør prøve
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Frukt.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Aja Vestmølle Tripel
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Markus Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full 2017
Australia
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Pierre Frick Crémant d'Alsace 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Moltès Steinberg Gewurztraminer 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 196,00 Bestillingsutvalget