Renskåret svinekjøtt er noe av det raskeste du kan lage. Det er dessuten en svært villig råvare på kjøkkenet. Men denne gryten kan fint lages uten kjøtt. En pakke fetaost som du tilsetter like før servering gir den ekstra smak. Men de geniale kikertene er en fullverdig proteinkilde, så osten er slett ikke nødvendig.
Her finner du mange deilige gryteretter
Se andre oppskrifter med kikerter
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Gryte med tomat, kikerter - med eller uten kjøtt

Fremgangsmåte
- Del skinkebiffene i 8 biter. Varm oljen i en jerngryte og fres kjøttet på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.
- Hvis du vil ha en kjøttfri varsjon hopper du hit:
- Skjær friske tomater i små terninger.
- Tilsett tomater, tomatpure (kan sløyfes om du bruker friske solmodne tomater), chilipasta og fres noen minutter i jerngryta.
- Tilsett vann og kok opp.
- La gryta trekke 6-7 minutter, før du smaker til med litt salt og pepper.
- Tilsett kikerter og kok opp slik at de blir gjennomvarme.
- Riv rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.
- Server med brød eller potetmos ved siden av.
Tips: Skinkebiff er medaljonger skåret fra ytrefilet av svin, så her kan du godt kjøpe en ytrefilet og dele den opp i skiver a 2 cm tykkelse hvor du deler hver skive i to.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG