DAGENS RETT: Lag en liten krabbefest midt i uka
Dagens rett

Lag en liten krabbefest midt i uka

Fiskediskene bugner av nyrenset krabbe. Vi gir deg oppskriften på en lekker salat med ris, krabbe og spennende krydder.

Det enkleste er å velge ferdigrenset krabbe, men om du foretrekker å gjøre jobben selv er det selvsagt helt fint.

Da kan det være greit å vite at det i en stor krabbe er 150-200 g krabbekjøtt.

Har du tilgang til levende krabbe, får du koketipsene av oss.

Les om hvordan du koker og renser krabben 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Krabbesalat med ris

Fremgangsmåte

Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)

Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.

Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.

Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.

Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.

Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen