Å kombinere all den friske salaten som er å få akkurat nå med alt det fristende som kan grilles, ja, det må jo bare bli godt. Spesielt når smaken får litt ekstra hete som her.
Flere fristende salatoppskrifter finner du her
Bestill dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
Hot barbeque-salat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Legg grillspydene i bløt i ca 20 minutter.
Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form.
Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter.
Del tomaten i to. Smør en spiseskje barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med snittflaten opp sammen med potetene de siste 10 minuttene.
Tre kjøttet på trespyd. Krydre med paprika, salt og pepper. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.
Legg salaten i en bolle og server med de bakte potetene, tomatene og grillspydene.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Anchor Steam Beer
USA
Volum: 0.350 Pris: 55,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Budweiser Budvar
Tsjekkia
Volum: 0.330 Pris: 29,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Schloss Lieser Riesling Kabinett 2016
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Pierre Frick Pinot Gris 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 269,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Corte d'Aibo Pignoletto Frizzante Colli Bolognesi 2013
Italia
Volum: 0.750 Pris: 208,30 Bestillingsutvalget
Teigens BBQ-saus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.
Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco. La sausen stå en time før bruk.
Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.
Denne BBQ-sausen er like god som den er enkel. Passer veldig godt til spareribs, men vent med å pensle kjøttet til slutten av grillingen. Barbequesausen inneholder en del sukker som gjør at det brenner hvis du pensler på for tidlig. Settes også på bordet slik at de som ønsker det kan ta på litt ekstra.
Her finner du mange oppskrifter på saus og marinader
Se alle de gode grilltipsene her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen