Med kveite på menyen blir det fest uansett. Det gjør jo ikke noe at den også er enkel å lage.
Feststemte oppskrifter med kveite
Bare pass på at fisken ikke trekkes for lenge, da blir den tørr. Denne utsøkte råvaren fortjener den aller beste behandling.
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kveite med aspargesbønner og ingefærsmør
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.
Ingefærsmør:
Rør smøret mykt og tilsett revet fersk ingefær og hakket gressløk, smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha smøret på et bakepapir og rull sammen til en pølse som settes kaldt til servering.
Server kveiten med en skive ingefærsmør, poteter og aspargesbønner du såvidt har kokt møre i godt saltet vann.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egn
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Ostertag Fronholz Riesling 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 329,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Dom. de la Villaudière Sancerre 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 195,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Laporte Les Grandmontains Sancerre Blanc 2014
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Herslev Bryghus Mark Hø
Danmark
Volum: 0.500 Pris: 89,00 Bestillingsutvalget