Dagens rett

Ceviche med avokado og koriandersalsa

Mørketiden er ikke noe problem når du får dette til middag

Mørketiden er ikke noe problem når du får dette til middag

Med denne søramerikanskinspirerte oppskriften skaper du salsastemning selv i februar.
Redaksjonen
07 Februar 2020 - 02:00

Ceviche er en typisk søramerikansk fiskerett som i høyeste grad lar seg gjenskape på våre breddegrader. Og det av selv den mest uerfarne kokk.

Du trenger bare helt fersk fisk og syre, som oftest lime som i denne oppskriften. 

Lær mer om ceviche og det hotte peruanske kjøkkenet her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Fremgangsmåte

  1. Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle.
  2. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken.
  3. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter.
  4. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden.
  5. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen.
  6. Pynt med frisk koriander.

Tips: Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Både villfisk og oppdretssfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter.

Flere retter du kan lage med Ceviche  finner du her

Mange spennende retter med uer ser du her

Lær mer om ceviche og det hotte peruanske kjøkkenet her

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her