Ceviche er en typisk søramerikansk fiskerett som i høyeste grad lar seg gjenskape på våre breddegrader. Og det av selv den mest uerfarne kokk.
Du trenger bare helt fersk fisk og syre, som oftest lime som i denne oppskriften.
Lær mer om ceviche og det hotte peruanske kjøkkenet her
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Uer ceviche med avokado og koriandersalsa
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Tom Haga
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Dopff & Irion Cuvée René Dopff Riesling 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Gauda Abadía de San Campio Albariño 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 156,00 Basisutvalget -
82 Poeng
Saint Clair Vicars Choice Sauvignon Blanc 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 194,50 Bestillingsutvalget -
Cervisiam Jungle Juice Imperial IPA
Norge
Volum: 0.500 Pris: 84,90 Bestillingsutvalget