Et skikkelig skreimøljemåltid inkluderer selvsagt både lever og rogn. Her får du forslag til passende drikke, også om du kutter ut innmaten.
Vil du bare spise torsk, har vi mange lekre oppskrifter du kan følge
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Skreimølje på tradisjonelt norsk vis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp.
Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt pr. liter vann. La den trekke i 20 - 40 minutter til rognen er ferdig.
Server fisken med den kokte rogna skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.
Mange flere oppskrifter med skrei
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Simers Taffel
Norge
Volum: 0.700 Pris: 364,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 218,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Leitz Rüdesheimer Bischofsberg Riesling Spätlese Trocken 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Jean-Paul Brun Beaujolais L'Ancien 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Gilde Taffel
Norge
Volum: 0.700 Pris: 359,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Trénel Cuvée Rochebonne 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ægir Kveite Witbier
Norge
Volum: 0.330 Pris: 44,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Ayinger Bräuweisse Hefeweissbier
Tyskland
Volum: 0.500 Pris: 53,90 Bestillingsutvalget