Dagens rett

Risotto med sopp og cherrytomater

Slik blir det fest selv på en mandag

Slik blir det fest selv på en mandag

Dagens middagsoppskrift er enkel, men svært raffinert. Risotto med skogsopp eller sjampinjong er like godt som det høres ut som.
Redaksjonen
15 Februar 2021 - 02:00

Hvis du fortsatt har skogsopp i fryseren, er denne retten så godt som i boks. Hvis du bare får tak i sjampinjong fra butikken kan det være lurt å spe på med litt tørket sopp for en mer intens soppsmak. Steinsopp, blandet skogsopp eller kantareller smaker nydelig. Eller du kan bruk soppkonsentrat, den norske Fungi eller fra kinahylla.

Se våre andre oppskrifter med sopp

Den tørkede soppen kan du enten bløtlegge og bruke som du ville brukt fersk sopp, eller du kan finmale den i en morter og bruke den som krydder.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 

Risotto med steinopp og cherrytomater

Risotto med steinopp og cherrytomater

Fremgangsmåte

  1. Rens soppen og del den i biter.
  2. Fres steinsopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.
  3. Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden.
  4. Tilsett vann (eventuelt kraft eller buljong), litt av gangen, under stadig omrøring.
  5. Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
  6. Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.

Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.

Tips: Hvis du ønsker en fyldigere smak kan du bruke en tynn kyllingkraft i stedet for vann.

Tips: Til risotto kan det gjøre seg med noen biter med en helt annen konsistens. Du kan for eksempel tørke litt spekeskinke i ovnen til den er skikkelig god og sprø.

Mange flere oppskrifter med risotto

Her er alt du trenger å vite om pasta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her