Dagens rett ser imponerende ut, men er på langt nær så vanskelig som du skulle tro. Bare vær forsiktig og nøyaktig når du skjærer til kjøttet slik at det lar seg rulle og ikke minst holder fyllet på plass.
Andre gode oppskrifter med svinefilet
En frisk salat og nypoteter med småløk på spidd passer utmerket til. Men du kan også velge kokt ris eller pasta.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Fylt rullade av svinefilet
Fremgangsmåte
Finkutt de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene.
Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.
Snu fileten og fortsett der du var, men skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.
Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr rulladen med bomullstråd.
Om du velger å grille:
Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70 grader.
Benytter du kullgrill, plasserer du grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.
Om du ikke vil grille:
Det går også an å steke rulladen i pannen og ettersteke i ovn på ca 180 grader i 10 minutter.
Server gjerne med småpoteter og småløk på spyd
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 301.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Nypoteter og småløk på spyd
Fremgangsmåte
Nypotetene vaskes og kokes knapt møre. Potetene tres på grillspyd sammen med små, hele løk eller båter av vanlig løk.
Pensle med olje og grill til de får en fin farge.
Serveres alene eller sammen med grillet kjøtt eller fisk.
Flere deilige nypotetretter finner du her
Tips: Om grillspydet er av tre, lønner det seg å legge dem i vann en times tid før de skal legges på grillen. Da unngår du at de tar fyr.
Les mer om grønt på grillen her
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG