Dagens rett

Pulled pork med sennep og barbequesaus

Slik lager du din egen pulled pork
Foto: (Bartosz Luczak)

Slik lager du din egen pulled pork

Sett av ekstra god tid til helgens grilling, for i dag serverer vi oppskriften på pulled pork.
26 August 2022 - 23:01

Pulled pork, eller revet gris om du vil, er en amerikansk grill-klassiker som har vært en av de mest populære grillrettene også her til lands de siste årene. Mye på grunn av at ferdiggrillet pulled pork tilbys i en rekke varianter i butkken, og det året rundt. 

Men aller best blir den om du lager den selv - selvsagt. Da unngår du både konserveringsmidler og ikke minst alt saltet som preger mye av ferdigproduktene.

Du må bare sette av nok tid. 

For retten innebærer at svinenakke eller svineskulder grilles i mange timer på indirekte varme til kjøttet er så saftig og mørt at det faller fra hverandre og man kan rive det opp i strimler med bare fingrene.

Oppskriften nedenfor stammer fra en verdensmester i grilling, men det er selvsagt lov å gi den din personlige touch.

Lær mer om hvordan du tilbereder kjøtt på grillen 

Vi har også lagt ved et par oppskrifter på coleslaw som er manges favoritt-tilbehør.

Pulled pork med sennep og barbequesaus

Pulled pork med sennep og barbequesaus

Fremgangsmåte

  1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel rub-a-dub grillkrydder rundt hele stykket.
  2. Sett i et steketermometer i svinenakken og grill den på indirekte varme (150 grader) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 grader, ca. fem timer.
  3. Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden).
  4. Barbequesaus:
  5. Lag barbequesaus ved å løse opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
  6. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter etter at det er ferdig. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
  7. Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.
  8. Server pulled pork med hot og deilig barbequesaus samt en frisk salat ved siden av.

Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Flere rretter med Pulled pork

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bjørn Tore Teigen (verdensmester i grilling

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Craigs Whitsons coleslaw

Craigs Whitsons coleslaw

Fremgangsmåte

  1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
  2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
  3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
  4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.
  5. Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål".

Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.

Flere grillsauser, -tilbehør og -marinader

Alle de gode grillartiklene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Craig Whitson

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Chilicoleslaw

Chilicoleslaw

Fremgangsmåte

  1. Kutt hodekålen så fint som mulig og ha i en bolle sammen med de andre grønnsakene.
  2. Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til med salt og pepper.
  3. Vend inn sausen i grønnsakene og sett coleslawen kjølig til den skal serveres.
Passer utmerket til kjøtt, kylling, og grillretter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her