Dagens rett Festmeny for tomme kjøleskap

Slik lager du en festmeny i siste liten

Er du på hæla og ikke har planlagt alt ned til siste detalj, er det aldri for sent med disse oppskriftene.

Alle elsker pannekaker, pølser, jordbær og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. Så har du glemt å handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nærmeste nærbutikk eller kiosk. 

Se alt vi har lagt opp til for 17. mai

Blinis med fenalår, rogn og reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

10 g
2.5 dl
1 stk
0.5 ts
Topping
100 g
rød lodderogn

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
 
La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.

Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.

Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.

Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.

Oppskrifter på pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ventepølser

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
Ventebad

Fremgangsmåte

Når du skal grille ventepølser, så er det viktig at du er forsiktig med varmen. Sprukne brente pølser vil vi ikke ha. Ved å pølsene ligge og kose seg i et holder de seg varme. Dermed trenger du bare grille dem på direkte varme like før servering.

Bland øl (eller eplejuice hvis det er barn tilstede), løk, epleskiver, laurbærblad, hel sort pepper og korianderfrø i en aluform som du setter på grillen. Legg pølsene oppi. Her kan de ligge mens du gjør resten av forberedelsene til den store grillfesten. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Arme riddere med jordbær og iskrem

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall. Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider. Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne. Dryss over litt melis og bland godt. Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen