Slik lager du en festmeny i siste liten

Slik lager du en festmeny i siste liten

Er du pÄ hÊla og ikke har planlagt alt ned til siste detalj, er det aldri for sent med disse oppskriftene.
15 Mai 2023 - 07:00

Alle elsker pannekaker, pĂžlser, jordbĂŠr og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. SĂ„ har du glemt Ă„ handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nĂŠrmeste nĂŠrbutikk eller kiosk. 

Se alt det andre vi har lagt opp til for 17. mai

Blinis med fenalÄr, rogn og reker som tapas

Blinis med fenalÄr, rogn og reker som tapas

FremgangsmÄte

  1. RĂžr gjĂŠren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. RĂžr godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rĂžr godt.
  2.  La deigen stĂ„ til heving i 3-4 timer. NĂ„ skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
  3. Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
  4. Stek runde smÄ pannekaker av rÞren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, pÄ medium til sterk varme.
  5. Legg blinisene utover et fat eller pÄ tallerkener, og smÞr en liten teskje rÞmme pÄ hver.
  6. Lag tre varianter; en med fenalÄr, en med rogn og finhakket rÞdlÞk og en med reker.
  7. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.

Flere deilige retter med blinis du pÄ prÞve

Tapas er en god lĂžsning for festbordet

Slik skjÊrer du fenalÄret

Klassiske retter til tapas finner du her

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

VentepĂžlser til grillfesten

VentepĂžlser til grillfesten

FremgangsmÄte

  1. Bland Þl (eller eplejuice hvis det er barn til stede), lÞk, epleskiver, laurbÊrblad, hel sort pepper og korianderfrÞ i en aluform som du setter pÄ grillen.
  2. Legg pĂžlsene oppi.
  3. Her kan de ligge mens du gjĂžr resten av forberedelsene til den store grillfesten. 

Server ventepĂžlsene med gode diper som hjemmelaget ketchup med HellstrĂžms oppskrift, chutney og Lettlaget potetsalat

Viktig: NÄr du skal grille ventepÞlser, sÄ er det viktig at du er forsiktig med varmen. Sprukne brente pÞlser vil vi ikke ha. Ved Ä la pÞlsene ligge og kose seg i en alu-form, holder de seg varme. Dermed trenger du bare grille dem pÄ direkte varme like fÞr servering.

Mange deilige pĂžlseretter finner du her

Gode rÄd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Bli abonnent og oppnÄ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Arme riddere med jordbĂŠr og iskrem

Arme riddere med jordbĂŠr og iskrem

FremgangsmÄte

  1. Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall.
  2. Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smÞr av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune pÄ begge sider.
  3. Legg over pÄ et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbÊrene i skiver eller mos dem om de er veldig modne.
  4. Dryss over litt melis og bland godt.

Server ridderne med jordbĂŠr og iskrem eller pisket flĂžte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Flere oppskrifter pĂ„ Arme riddere

Se alt du kan bruke gammelt brĂžd til

Bli abonnent og oppnÄ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehÞr som surkÄl, epler og svisker passer Äret rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost
Ukens kake

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost

Pepperkaker og blÄost hÞres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prÞv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo pÄ Nasjonalbiblioteket er en unik satsing pÄ matkulturformidling
+

Credo pÄ Nasjonalbiblioteket er en unik satsing pÄ matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstĂ„tt i sin tredje og helt nye versjon pĂ„ Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmĂ„let – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehÞr som surkÄl, epler og svisker passer Äret rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig pÄfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Smakskraft behĂžver ikke bety hĂžy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behĂžver ikke bety hĂžy alkohol

Med 12 prosent er denne rÞdvinen beviset at ogsÄ varmklima-vinomrÄder kan lage en vin med bÄde kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Dette mÄ du rett og slett prÞve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette mÄ du rett og slett prÞve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket ogsÄ for norske rÄvarer. Og sÄ er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost
Ukens kake

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost

Pepperkaker og blÄost hÞres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prÞv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her