Reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på, og fileten er det beste av det beste.Men du kan selvsagt bruke andre og litt rimeligere deler av reinsdyret sammen med portvinsausen og den lekre rødvinen eller ølet vi foreslår til.
Lær mer om det fantastiske reinsdyrkjøttet
Se flere fristende retter med reinsdyr her
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Reinsdyrfilet med portvinsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell rødbeter og neper og del dem i båter. Vend hver båt i olje og legg dem over i langpanne med bakepapir.
Krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter.
Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i langpannen sammen med rødbeter og neper.
Stikk inn steketermometer og stek ferdig på 125 grader i ca. 20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 grader for lite stekt, 70 for medium stekt og 76 for gjennomstekt).
Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår 5 dl. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper.
Pisk inn smør (monter) rett før servering.
Server med for eksempel kokte mandelpoteter.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen