En virkelig god suppe trenger tid for at alle de gode smakene fra råvarene hentes ut og smelter sammen. Og ikke minst trenger hvite bønner utvanning over natten og lang koking på toppen av det. Men det finnes heldigvis nødløsninger, som slett ikke er uefne og som gir et godt resultat. Nemlig pakkene med ferdigkokte økologiske hvite bønner.
Det du ikke kan jukse med er olivenoljen som må være av beste kvalitet - og brødet som ikke må være ferskt.
Se alle de gode oppskriftene på suppe
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Toscansk bønnesuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten. Neste dag kokes bønnene i vann som dekker, sammen med salviebladene og hvitløken i 1 til 11/2 time til de er møre men ikke i hjelkokt. Pass også på at kjelen ikke koker tørr, da må du tilsette mer vann.
Eller du kan bruke 2 pakker ferdigkokte hvite bønner.
Skjær løk, selleri og gulrøtter i terninger/skiver, fres i olivenolje i 5-10 minutter til grønnsakene er myke og blanke. Tilsett squashen som er skåret i terninger samt kylling- eller grønnsakskraften og bring opp til kokepunktet. Tilsett så spinaten som er vasket og tørket, tomatene og juicen og la det småkoke i ca. 15 minutter.
De kokte bønnene, tilsettes suppen sammen med kokevannet. Hvis du bruker ferdig kokte bønner, tilsetter du 1/2 liter vann.
Smak til med salt og pepper. Så skal suppen trekke på kokepunktet i 30-50 minutter. Rør innimellom slik at den ikke fester seg i bunnen av gryten.
Server suppen i dype tallerkener. Dryss over finhakket bladpersille.
Hell din beste olivenolje over. Spises med daggammelt brød som du har ristet eller grillet lett på forhånd. Sett frem olivenoljeflasken på bordet slik at hver og en kan dryppe olje på brødet. Det er nemlig dette som gir den ekte toscanske smaken.
Se alle de gode oppskriftene på suppe
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Foto: bhofack2
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 Poeng
Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 215,00 Testutvalget -
86 Poeng
Fontaleoni Vernaccia di San Gimignano 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Banfi Rosso di Montalcino 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Birra del Borgo ReAle
Italia
Volum: 0.750 Pris: 115,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Birra del Borgo ReAle
Italia
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Aass Bock
Norge
Volum: 0.330 Pris: 34,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Terramia Rosso Toscano 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 134,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
The Juice Asylum Il Terzo Grado 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 239,90 Bestillingsutvalget