JULEMAT: De beste ribbeoppskriftene

Julemat Oppskrifter ribbe

Ikke helt klassisk tilbehør til ribbe

Rødkålsalat med persimmon

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 stk
persimmon
Dressing
2 ss

Fremgangsmåte

Vask persimonn og fjern "blomsten". Skjær frukten i tynne strimler og bland den med de øvrige grønnsakstrimlene.

Rør sammen alt til dressingen og fordel den over salaten.

Grovhakkede valnøtter tas over like før servering. 

Her serverer vi salaten i "skåler" av radicchio rosso salat.

Tips:
For ekstra mettende følelse og smak, kan du smuldre en pakke fetaost eller fersk hvit geitost (chevre) oppå salaten. 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Jon Marius Nilsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

5 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Skrell og del søtpoteten i terninger. Bland terningene med olivenolje. Bak dem i ovn på 200°C til de er møre - 15-20 minutter.

Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers - men bare i skallet. Brekk deretter granateplet opp i biter og plukk ut kjernene. NB. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er vanskelig å fjerne. 

Bland alle ingrediensene forsiktig i porsjonsskåler, på tallerkener eller fat. Drypp nypresset appelsinsaft over.

Tips1:
Server salaten til pølser, stekte eller kokte, til spekemat, til god kokt skinke, til røykt laks.

Tips2:
Tilsetter du osterterninger blir salaten et måltid i seg selv. Fetaost er perfekt. Det er også blåmuggost.

Her finner du mange grønnsaksretter 

Nyttig å vite om seien

Prøv en av disse gode oppskriftene med sei

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sauerkraut

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

3 dl
1.5 ts
0.5 ts
0.5 ts
4 ss

Fremgangsmåte

Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med varmt baconfett eller smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i ¾-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen