Ribbe i melk

Ribbe i melk

Fremgangsmåte

  1. Gni inn ribben godt med salt og pepper og la den stå kaldt over natten eller helst i to dager.
  2. Legg ribben i en ildfast form og gni den inn med grovkuttet rosmarin. Kutt hvitløken i to og grovkutt sjalottløk og gulrot, og legg den i formen.
  3. Hell over 8 dl melk og bak i ovnen på 160 grader i 1½ time før du etterfyller med 2 dl melk og lar den steke i ytterligere 1½ time.
  4. Dersom svoren ikke er helt sprø etter tre timer kan du høyne varmen litt eller bruke grillelementet på ovnen.
  5. Når ribben er ferdigstekt skal den tas ut og hvile i minst 20 minutter, gjerne lenger, før den skjæres opp.
  6. Sil av kraften fra ribben og bruk til sausen. Skum gjerne av ribbefettet og bruk til å steke medisterkaker og pølser i.
  7. Tilbehøret:
  8. Skjær epler i biter, purre i skiver, appelsin i fileter, løk og hvitløk i båter.
  9. Stek alt dette sammen i litt godt smør til gyllent og tilsett rødvinseddik og portvin. Kok godt inn.
  10. Saus:
  11. Lag saus av kraften du får etter du har stekt ribben i melk.
  12. Smelt smøret i en panne, ha i finhakket løk og stek til løken er gylden. Tilsett kraften fra ribben, og la dette koke i 5 minutter.
  13. Tilsett melk og fløte og la alt koke videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.

Servér med rødkål og poteter.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fylt ribbe

Fylt ribbe

Fremgangsmåte

Ribbe:
Tin ribben helt. Sett den på høykant og hul den ut. La det være tett på sidene.
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Grovhakk grønnsakene og bland med salt, pepper, olje og litt soyasaus. Fyll massen i ribben. Sy igjen ribbeenden, slik at den blir så tett som mulig.
  3. Snitt svoren på vanlig måte, og hell over en blanding av olje og soyasaus slik at det trenger ned i svoren.
  4. Stek ribben midt i ovnen til den er gyllen og ferdig. Ha i litt vann i langpannen. Øs over med jevne mellomrom slik at ribben blir mest mulig mør.
  5. Tilbehør:
  6. Ovnsbakt stjerneløk og hodekål. Del stjerneløken i 2. Del hodekål i skiver. Fordel dette i langpannen som du steker ribben i mot slutten av steketiden.
  7. Saus:
  8. Som saus bruke man det som renner av ribba under steking. Ha sausen i en gryte og tilsett fløte og rømme etter smak. Krydre med salt og pepper etter behov.
  9. Sprø svor:
  10. Flytt ribben oppover i ovnen, slå av undervarmen, sett på grill dersom du har det. Pass nøye på, svoren har lett for å svi seg.
  11. La ribb hvile i minst 15 min før man skjærer stykker.
Prikken over i-en:
For å sette den siste prikken over i-en, kan du raspe litt parmasan forsiktig over ribben rett før du serverer. Dette setter en god smak sammen med oljen og soyasausen.

Sendt inn av Håkon Wøllo

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

Fremgangsmåte

  1. Rut svoren i kvadrater på 2x2 cm. Gni inn salt og pepper på kjøttsiden.
  2. Legg ribba med svoren ned i en ildfast form. La stå og godgjøre seg i kjøleskap til neste dag. Hell på vin og vann.
  3. Forvarm ovnen til 150 grader. Sett inn ribba og reduser til 75 grader.
  4. La steke i et par timer. Snu ribba og gni inn svoren med salt og pepper. La steke videre i minst fem timer.
  5. Pass på at det er væske i formen gjennom hele stekingen.
  6. Like før servering flyttes ribba et hakk opp i ovnen og skrus temperaturen opp til 200-225 grader (varmluft og grillelement) for å få svoren til å "poppe".
  7. Server ribba med stekesjy, rødkål og kokte poteter.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ribbe som gjør glad - med rød surkål og portvinssvisker

Ribbe som gjør glad - med rød surkål og portvinssvisker

Fremgangsmåte

Ribba:

  1. Start dagen i forveien, eller i alle fall tidlig om morgenen julaften eller samme dag som ribba skal nytes.
  2. Gni inn ribbesvoren med salt og legge den opp ned i en langpanne med vann. Det bidrar til å bløte opp svoren og forberede den på å bli sprø.
  3. Hvis ribba ikke er rutet eller ribbeina saget over på forhånd, bør du be om at det gjøres av kjøttdiskpersonalet.
  4. Kjøper du fryst ribbe er det lettest å rute svoren mens ribba fremdeles er halvfrossen. Tin ribba i kjøleskapet, da blir væsketapet minst.
  5. Svoren rutes med en skarp og spiss kniv ca ½ cm ned i spekket. Prøv å få rutene parallelt med ribbeina, da blir det lettere å skjære opp senere.
  6. Ta ribba opp av vannet og tørk den godt. Gni inn med salt og pepper.
  7. Sett ovnen på 230 grader over- og undervarme eller 210 grader varmluft.
  8. Legg en asjett i bunnen på en langpanne, legg ribba over slik at asjetten ligger på midten og sørger for en forhøyning på midten. Da dreneres fettet vekk, og svoren blir lettere sprø.
  9. Hell 2-3 dl vann i panna og dekk med aluminiumsfolie. Stek ribba i ca. 30 minutter.
  10. Fjern folien og skru ned ovnen til 200/185 grader og stek videre ca. 1½ time. Pass hele tiden på at det er vann i panna.
  11. Fyll eventuelt på med vann om nødvendig.
  12. Hvis ikke ribba har fått sprø svor etter endt steiketid, kan du sette den øverst i ovn under grill maks overvarme, varmluft eller turbogrill-programmet (varmluft + grill). Men pass endelig godt på og dekk eventuelt til områder med sprø svor med aluminiumsfolie, så de ikke blir brent.
  13. Ta ribba ut av ovnen og la den stå på kjøkkenbenken i minst 30 minutter. Slik beholdes saftigheten i ribba. Fettet bidrar til at den holder seg god og varm gjennom hele hviletiden.
  14. Hell stekesjyen og fettet fra ribba i en liten kjele. Skum av fettet og ta vare på det til neste lutefiskmiddag.
  15. Varm opp stekesjyen og server til ribba sammen med rød surkål og portvinssvisker samt gode poteter. For full pakke tar du også med medisterkaker eller -pølser.

Rød surkål:

  1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele.
  2. Tilsett vin eller vann, eddik og sukker.
  3. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min.
  4. Rør godt innimellom.
  5. Rør inn smør eller fett fra ribba i surkålen før servering.

Portvinssvisker:

  1. Varm opp - ikke kok - portvin, krydder, klementinskall og svisker. Avkjøl.
  2. Hell av laken før servering eller ta opp sviskene du skal bruke og la resten ligge i laken.
  3. De holder seg lenge i kjøleskap. Dette er for øvrig et godt julegavetips både til den som elsker ribbe og den som foretrekker kalkun.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kinesik ribbe hoi sin

Kinesik ribbe hoi sin

Fremgangsmåte

  1. Ribba:
  2. Kok opp alle inrediensene, unntatt korianderen, til marinaden til sukkeret er helt oppløst. Tilsett hakket koriander til slutt.
  3. Pensle ribba med marinaden noen timer i forveien, helst dagen før.
  4. Sett ovnen på 200 grader. Ha 2-3 dl vann i en langpanne og stek ribba i denne med svoren ned ca 1 time. Ha gjerne en tallerken under midten.
  5. Pensle ribba med marinaden igjen og snu ribba og legg den på rist.
  6. Sett rista over langpanna i ovnen og stek i ca 1 time til. Pensle underveis med marinaden. Sett evt. under grill de siste munttene for å få sprø svor. Sørg for at det alltid er litt vann i langpanna.
  7. Grønnsaker:
  8. Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.
  9. Stek løk og sjampinjong i en wokpanne til det er gyllent, tilsett de andre grønnsakene.
  10. Stek til aspargesen er så vidt mør.
  11. Tillsett kraften fra langpanna, og smak evt til med soyasaus, litt sesamolje og pepper/chili.
  12. Jevn med maisena om nødvendig.
  13. Bland grønnsakene med eggnudlene, og ha over hakket koriander og en neve cashewnøtter.

Server ribba i relativt tynne skiver med grønnsakene til.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Langtidsstekt ribbe – 24 timer

Langtidsstekt ribbe – 24 timer

Fremgangsmåte

  1. Tips:
    Du kan bruke lettsaltet sideflesk i stedet for tynnribbe.
  2. Gni litt salt og pepper rett på kjøttet. Legg på rikelig med fersk timian, laurbærblad, noen fedd hvitløk og hel svart pepper i langpannen med svorsiden opp.
  3. Legg på ca 0,4 – 0,5 kg andefett på toppen (alt fettet som var igjen i en boks med 2 lår andeconfit). Dekk med aluminiumsfolie
  4. Sett ribba inn i ovnen på ca 78 - 80 grader i ca 24 timer.
  5. Ta kjøttet ut av ovnen, la den avkjøle seg litt og løft kjøttbiten over i en litt mindre form og legg på press (for eksempel en liten skjærefjøl og en bolle vann).
  6. La stå kaldt i minst 1 døgn, den vil da sette seg og få en helt rett jevn overflate.
  7. Før bruk:
  8. Ta ut kjøttbiten som nå er helt rett presset og kutt den litt til, skrap av rester av timian, lauvbærblad, pepperkorn etc.
  9. Rut opp svoren i små ruter med en veldig skarp kniv (tapetkniv er bra). Kutt den i rette serveringsfirkanter med en skarp kniv mens den er kald.
  10. Sett bitee tett sammen tilbake i formen, ha litt av fettet på og la den stå i ovnen på ca 150 – 180 grader til den er godt gjennomvarm, ca 30 – 45 minutter vil jeg tro, reguler varme og tid litt i forhold til middagsserveringen.
  11. Ta den ut, sett på grillelementet, og lag sprø svor rett før servering. Følg med, for det går fort, men fordi stykkene er så jevnt flate etter å ha vært i press blir det en veldig bra overflate.
  12. Server med litt jordskokkpuré, glaserte småblad av endive (legg dem ut på ett brett, sikt over melis og stek ett og ett blad i smør i stekepanne) og traktkantareller som fikk surre litt i noe av fettet og kraften som ble til overs.

Tips: 
Andefett selges i bokser a 230 gram fra produsenten Gårdsand. Alternativt kan du bruke ribbefett. 

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Liz Mortensen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ribbe med sopp

Ribbe med sopp

Fremgangsmåte

  1. Fjern ribbena og skjær ribben i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre skivene lett med salt og pepper. Snitt i svoren flere steder så den ikke krøller seg ved steking.
  2. Stekes i langpanne i ovn, høy varme/grill, i olivenolje ca. 10 minutter på hver side. Pass på at den ikke blir brent. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie så spruter ikke fettet ned ovnen.
  3. Soppen og brekkbønnene skjæres i store biter og wok-es i noen minutter på middels varme sammen med olivenolje, oystersauce og litt soyasaus.
  4. Legg de stekte ribbeskivene på fat og strø soppen over.
  5. Lag saus av smør og hvetemel som du sper med stekesjyen fra ribbe- og soppstekingen, evt. litt buljong eller kraft.
  6. Smak til med rømme, salt og pepper.
  7. Serveres med mandelpoteter og rosenkål som er trukket ca. 5-6 minutter.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Erik Svendsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ribbe med kinesisk touch

Ribbe med kinesisk touch

Fremgangsmåte

  1. Ribba:
  2. En eller to dager før selve dagen, bland sammen soyasaus, femkrydder, hvitløk, honning og eddik, og gni denne blandingen inn i kjøttet - det vil være en fordel å massere den ytterligere hver åttende time eller så.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader og finn frem en panne som er stor nok til ribba. Olje panna lett og fordel hakket løk og gulrot i bunnen.
  4. Legg ribba med svorsiden ned, tilsett rundt en liter kokende vann, og "dampstek" i ovnen i rundt 1 time. Øs med jevne mellomrom, og tilsett mer kokende vann etter hvert som det fordamper.
  5. Snu ribba med svorsiden opp og stek i 1 time til. Fortsett med å øse nå og da. Ser kjøttet ut til å trenge litt mer tid lar du det stå litt lenger i ovnen.
  6. Når det er ferdigstekt legges det over på et varmt fat. Fjern svoren med en lang kniv, dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile på et lunt sted en halvtimes tid.
  7. Skjær svoren i strimler, strø over salt, og legg den tilbake i ovnen på et nytt stekebrett (høyt oppe) slik at den blir sprø, sjekk ofte. Om nødvendig skrur du opp varmen ytterligere.
  8. Sil sjyen som har dannet seg i bunnen av ribbepannen i en kasserolle.
  9. Sett ribbepannen på en middels varm plate, tilsett et glass tørr hvitvin, la det koke, og skrap godt (har du induksjonsovn og ingen langpanne som passer til den, får du skrape litt mer heftig).
  10. Sil dette over i sjyen fra dampstekingen. La det stå litt og hell av fettet som har samlet seg på toppen. Kok så opp og la det redusere litt, slik at resultatet blir en tynn saus/sjy.
  11. Potetstappe:
  12. Kok potetene med skallet på i usaltet vann til de blir møre. Hell av kokevannet og skrell dem.
  13. Legg dem tilbake i kasserollen, tilsett fløte og la det koke opp. Mos dem sammen med smøret til det blir en jevn potetstappe.
  14. Rør inn vårløk, smak til med salt og pepper, og hold varmt.
  15. Pærer:
  16. Skrell pærene, del dem i tolv båter og fjern kjernene. Smør dem med litt sitronsaft slik at de ikke blir misfarget. Stek dem på middels varme i smøret til de begynner å ta farge.
  17. Tilsett chili og ingefær og stek i ca. 30 sekunder til. Tilsett sukker og litt vann slik at sukkeret løser seg opp. Kok et par minutter - de blir best hvis de er lett brunet og dekket med en blank "glasur" med spetter av chili og ingefær.
  18. Sur(rosen)kål:
  19. Skjær av bunnen på rosenkålen, fjern de mørke ytterste bladene, og skjær et lite kryss i bunnen (dette vil hjelpe dem til å bli jevnt kokt).
  20. Legg dem i en kjele med rundt en centimeter vann, og tilsett eddik, smør og litt salt. Kok dem under lokk i rundt fem minutter. Fjern lokket og la dem koke ytterligere fem minutter slik at mesteparten av vannet fordamper.
  21. Skjær ribba i små firkanter, og smak sausen til med salt og pepper hvis nødvendig.
  22. Server ribba på en seng av potetstappe, legg sprø svor på toppen av kjøttet, dander pærene og rosenkålen rundt, og avslutt med litt saus.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Paul Goring

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ribbe med spennende fyll

Ribbe med spennende fyll

Fremgangsmåte

  1. Skjær ruter i svoren og knekk bena på ribben. Skjær en lomme i siden på ribben, salte og krydre på innsiden og utsiden.
  2. Fyll 1: Skjær eplene i båter og purre i ringer.
  3. Fyll 2: La ananasen renne godt av seg og skjær paprika i tynne strimler.
  4. Sett ovnen på 175 grader
  5. Fyll lommen i ribben med et av fyllene. Fest sammen med tannstikkere (det går også an å sy ribben sammen med hyssing og en kraftig nål).
  6. Stikk et steketermometer inn i kjøttet på ribben. Sørg for at spissen sitter i kjøttet og ikke i fettet eller fyllet. Stek ribben til steketermometeret viser fra 72 grader til 76 grader.
  7. Serveres med bakte poteter og en grønn salat.
  8. Tilberedning av ribbe: 
  9. Sag over bena med en fintagget sag. Lag 6-8 cm lange porsjonsbiter. Sag bena helt over, men sag ikke inn i kjøttet. På midtribbe må ryggbenet på kotelettkammen sages over med ca. 2 cm mellomrom (da blir det lettere å skjære opp skiver etter steking). Butikken kan også gjøre dette, og ofte er det gjort allerede. 
  10. Slik lager du ruter på svoren:
  11. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbe-bena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper 1-2 dager før steking. La den ligge kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet. 
  12. Vårt beste tips for sprø svor:
  13. Legg ribben i langpannen med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribben er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort fra ribben).
  14. Når du "bygger den opp", må du passe på så den ikke blir høyere på en av sidene. Dette gjelder spesielt for midtribbe. Hell ca. 2 dl vann i langpannen og dekk med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
  15. Forvarm ovnen til 230 grader. Sett den foliekledde langpannen med ribben og vannet midt i ovnen i ca. 30 min.
  16. Nå "blåser" ribben seg litt opp og svoren spriker. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 grader. Sett pannen tilbake midt i ovnen og la ribben steke videre (ca. 1½ time for tynnribbe og ca. 2-2½ timer for midtribbe).
  17. Ribben får ofte sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden:
  18. Sett pannen høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribben har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
  19. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribben de siste 20 minuttene. La ribben hvile i ca. 20 minutter før den skjæres opp! Serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål samt svisker, epler, lefse, rørt tyttebær eller det du måtte foretrekke.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Julekrydret ribbe

Julekrydret ribbe

Fremgangsmåte

  1. Gni ribba på begge sider med krydderblandingen og la den ligge en time i en stor langpanne.
  2. Bland gløgg, rødvin, soyasaus og appelsinsaft og hell over ribbas svorside.
  3. Snu ribba og la den ligge med svoren ned. Dekk med plastfolie. Sett kaldt i ett døgn.
  4. Snu ribba og hell av marinaden, men ta vare på 1 dl marinade.
  5. Nå skal svoren rutes. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbena er det lettere å skjære opp pene serveringsstykker. Dekk med aluminiumsfolie.
  6. Sett ovnen på 200 grader og sett langpannen i ovnen. Hell 1 dl marinade samt 1 dl vann i formen. Stek først i 30 minutter.
  7. Ta av folien, skru varmen ned til 175 grader og stek videre i ca 1½ time. Pass på at pannen ikke koker tørr. Etterfyll med vann.
  8. Hvis ikke svoren er sprø, kan du skru opp varmen til 250 grader de siste ti-femten minuttene, eventuelt sette på ovnsgrillen (da må du passe godt på!).
  9. Sil av kraften og ha den over i en kjele. Smak til med salt og pepper.
  10. La ribba hvile 15 minutter før du skjærer den opp i passe stykker.

Server med stekesjyen, rødkål , kokte pærer  og kokte poteter.

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kanelstekt juleribbe

Kanelstekt juleribbe

Fremgangsmåte

  1. Kutt ribben slik vi gjør til jul, med snitting i svoren. Gni den godt inn med salt og pepper.
  2. Pensle på med kanelblandingen. Så skal ribben ligge i 3 - 4 dager godt innpakket på et kjølig sted.
  3. Når den skal stekes legges ribben på en rist midt i ovnen. Steker den på 110 grader i 3 -4 timer, kommer litt an på hvor tykk ribben er.
  4. Rett før den er ferdig setter vi opp varmen til 200 grader i ca. 7 -8 minutter.

Serveres med det vanlige tilbehøret til juleribbe. Dette er en god gammel måte å steke juleribben på. Prøv den og bli overrasket.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hans Olav Pedersen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her