Wokpanne med marinert kylling

Wokpanne med marinert kylling

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til marianden.
  2. Skjær kyllingfileten i tynne strimler og mariner kjøttet så lenge du har tid, gjerne over natten i kjøleskap.
  3. Stek litt og litt av kjøttet om gangen raskt over høy varme i en wok eller stekepanne med høye kanter.
  4. Kutt grønnsakene i grove biter.
  5. Ta opp kjøttet og stek grønnsakene til de er så vidt møre. Ha kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt.

Server med nudler, couscous eller ris. Søt chilisaus smaker godt til.

De beste wokoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Indonesisk wokgryte

Indonesisk wokgryte

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i strimler og stek dem i olje i en varm wok eller panne. Ta ut kyllingen og hold den varm mens du steker kinakålen til den såvidt tar litt farge.
  2. Rens chili for frø og hinner og finhakk den. Del sitrongress i fire på langs og bank litt på stilken på den tykkeste delen.
  3. Ha kokosmelk i en kjele tilsatt stekt kylling, finhakket chili, løk i båter og gul paprika i strimler.
  4. La det småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt, frisk ingefær, hvitløk og limesaft.
  5. Tilsett sitrongresset. Det skal bare ligge i woken/pannen for å gi god smak.
Server gryteretten med kokt ris, f.eks. jasminris.

 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hvit wok med mange farger

Hvit wok med mange farger

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfilet i tynne strimler.
  2. Del løken i tynne båter, gulrot og fennikel i tynne, skåskjærte skiver, brokkoli i små buketter og paprika i små flak eller strimler. Bøy aspargesen til den knekker. Kast den nederste, grove delen. Skrell eventuelt forsiktig den nederste del av toppen og del hver i to eller tre biter.
  3. Varm olje i en wok eller panne med litt kanter. Stek kyllingstrimlene raskt i olje. Dryss revet ingefær, salt og pepper over. Ta eventuelt opp kyllingstrimlene.
  4. Ha wokgrønnsakene i pannen og stek dem raskt til de er så vidt møre.
  5. Legg kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt. Rør inn soyasaus og østerssaus helt til slutt (kan sløyfes).

Server med ris, couscous eller kokt båndspaghetti.

De beste wokoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her