Ukens kake

Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Denne eplekaken må du prøve

Denne eplekaken må du prøve

Sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikos fyller ut smaksbildet til saftige syrlige norske epler.
24 November 2022 - 11:00

Det er fortsatt høysesong for norske epler, og dermed eplekake. Alle har sin favorittoppskrift, men innimellom er det morsomt å prøve noe nytt.

Som denne knallgode og saftig utgaven toppet med pinjekjerner og sesamfrø. Ikke nok med det, i røren er det både marsipan og aprikos. En riktig så smaksrik eplekake med andre ord.

Dette er også en veldig god vri på en lignende eplekake med marsipan

Se alle våre oppskrifter på eplekake

Tips: I en eplekake blir det best resultat med syrlige epler. Se flere nyttige kokketips

Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Smør og strø en kakeform, 24 cm i diameter, med sesamfrø.
  2. Kakerøren: Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanen grovt.
  3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
  4. Rør det smeltede smøret og marsipanen i eggedosisen og vend inn melblandingen. Hell røren i formen.
  5. Fjern kjernehusene på eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen.
  6. Rør ut aprikossyltetøyet sammen med vannet i en kjele, og pensle eplebåtene med blandingen. Strø over pinjekjerner.
  7. Stek kaken på nederste rille ved 175°C i 50-60 minutter.

Tips: 
Server kaken lun eller kald med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket krem til.

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på
Dagens rett
Lutefisk med klassisk tilbehør

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på

Dropp sirupen og brunosten og gå for en renere smaksopplevelse. Det er slik ekte lutefiskelskere spiser denne delikatessen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen  i november
Dagens rett
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen i november

Det er helg, kaldt og derfor ekstra godt med en gryterett. Unn deg noe godt ved å kjøpe inn litt reinsdyrkjøtt. Pass på at du har alle kryddersortene som skal til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol
Ukens drink
Corpse Reviver - med og uten alkohol

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol

Corpse Reviver er akkurat det den låter som. En skikkelig oppkvikker som altså kan lages i to utgaver.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne eplekaken må du prøve
Ukens kake
Eplekake med sesamfrø og pinjekjerner

Denne eplekaken må du prøve

Sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikos fyller ut smaksbildet til saftige syrlige norske epler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på
Dagens rett
Lutefisk med klassisk tilbehør

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på

Dropp sirupen og brunosten og gå for en renere smaksopplevelse. Det er slik ekte lutefiskelskere spiser denne delikatessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen  i november
Dagens rett
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen i november

Det er helg, kaldt og derfor ekstra godt med en gryterett. Unn deg noe godt ved å kjøpe inn litt reinsdyrkjøtt. Pass på at du har alle kryddersortene som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kotelettene med ost og spekeskinke og de blir enda bedre
Dagens rett
Fylte koteletter med ost og spekeskinke

Fyll kotelettene med ost og spekeskinke og de blir enda bedre

Fylte koteletter en snaddermat og perfekt for fredagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol
Ukens drink
Corpse Reviver - med og uten alkohol

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol

Corpse Reviver er akkurat det den låter som. En skikkelig oppkvikker som altså kan lages i to utgaver.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her