DAGENS RETT: Lammegryte med dill og skogens gull

Dagens rett Lammegryte med dill og skogens gull

Dette er skikkelig kosemat på en søndag

Ikke tar denne lettlagete oppskriften lang tid heller. Perfekt nå som du har så mye annet å tenke på.

En lammegryte som denne er dessuten super når du plutselig får mange til middag. Har du ikke kantareller i fryseren eller tørket kantarell i skapet, kan du godt bruke fersk sopp fra butikken.

Flere fristende lammeretter finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Lammegryte med dill og skogens gull

Fremgangsmåte

Fres kjøttet i en varm gryte i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.

Fres sopp og løk raskt før du har kjøttet tilbake i gryta. Kok dette sammen med hvitvin i ca 5 minutter.

Rør inn crème fraîche, hakket dill, salt og pepper og la alt småkoke i 5-10 minutter.

Server med kokte poteter eller brød, og selvfølgelig tyttebærsyltetøy ved siden av.

Flere fristende lammeretter finner du her

Tips: Lammeskav får du kjøpt fryst i enkelte deler av landet. Spør evt. i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv.

Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær/skav av skiver 1-4 millimeter tykke.

Her er mange flotte oppskrifter med kantareller

 

Se alle våre gode oppskrifter med sopp  

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen