En mager trøst

For de fleste er pålegg noe man legger på brødskiva til frokost eller i matpakken. Og det er bra det, siden vi har så mye godt kjøttpålegg. Men, det er ikke bare til brødmat det magre kjøttpålegget egner seg, noe disse oppskriftene til fulle viser.
Redaksjonen
13 April 2004 - 09:25

Et tips til kjapp og enkel hverdagsmat er å bruke kjøttpålegg i pastaretter, omeletter, paier eller med nykokte poteter og en frisk vårsalat. Enklere kan det vel knapt bli?

Her får du noen kjappe og smakfulle fristelser som er verdt å prøve. Kanskje får du lyst til å prøve en sandwich fylt med godt pålegg og andre godsaker? Lykke til med en mager vår.

Skinke- og pastasalat

Skinke- og pastasalat

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl den i kaldt vann.

  2. Fres reddiker, sukkererter og rødløk i en kjele med olje. Rør inn pastaen.

  3. Bland inn biter eller strimler med kokt skinke

  4. Rist pinjekjernene i varm, tørr stekepanne til de har fått gyllen farge.

  5. Strø pinjekjernene på toppen.

Vi byr på mange andre pastasalater

Alt du trenger å vite om pasta finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Røkt lammelår med appelsinsalat

Røkt lammelår med appelsinsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.
  2. Skjær olivene i skiver og legg over.
  3. Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker.
  4. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.
  5. Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

De beste oppskrifter med appelsin

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ciabatta med hamburgerrygg

Ciabatta med hamburgerrygg

Fremgangsmåte

Skjær soppen i skiver og brun den i en panne.

Del ciabattabrødet på langs og smør på en blanding av majones og sennep. Legg hamburgerrygg, brunet sopp, mozzarella og tomatskiver.

Stek ciabattaene i ovnen på sterk varme, til osten smelter. Dryss over litt ruccola og server.

Her finner du mange oppskrifter med ciabatta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Roastbiffsalat med syrlig og pikant dressing

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.
  2. Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat.
  3. Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.

Mange deilige retter med roastbiff venter på deg her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her