En mager trøst

For de fleste er pålegg noe man legger på brødskiva til frokost eller i matpakken. Og det er bra det, siden vi har så mye godt kjøttpålegg. Men, det er ikke bare til brødmat det magre kjøttpålegget egner seg, noe disse oppskriftene til fulle viser.

Et tips til kjapp og enkel hverdagsmat er å bruke kjøttpålegg i pastaretter, omeletter, paier eller med nykokte poteter og en frisk vårsalat. Enklere kan det vel knapt bli?

Her får du noen kjappe og smakfulle fristelser som er verdt å prøve. Kanskje får du lyst til å prøve en sandwich fylt med godt pålegg og andre godsaker? Lykke til med en mager vår.

Skinke- og pastasalat

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken og avkjøl den i kaldt vann. Frosne sukkererter kokes 1-2 minutter og avkjøles raskt i kaldt vann. Ferske sukkererter smaker best rå.

Rist pinjekjernene i varm, tørr stekepanne til de har fått gyllen farge.

Bland alle ingrediensene og strø pinjekjernene på toppen.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Yoghurtdressing

Fremgangsmåte

Bland urtene i yoghurten og rund av med litt sukker. Du kan også lage en vinaigrette.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Røkt lammelår med appelsinsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ss
balsamicoeddik/sherryeddik
0.5 ts
2 ss
frisk hakket basilikum 

Fremgangsmåte

Skjær skallet og det hvite av appelsinene. Skjær så appelsinene i skiver, ca ½ cm tykke, og anrett på en tallerken eller et fat.

Skjær olivene i skiver og legg over.

Hell olivenolje og balsamicoeddik jevnt over appelsinene og krydre med salt, pepper og litt sukker. Legg lammelårskivene på toppen og pynt med basilikumblader.

Server med godt brød. 

Her er mange flere oppskrifter med lam

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ciabatta med hamburgerrygg

Fremgangsmåte

Skjær soppen i skiver og brun den i en panne.

Del ciabattabrødet på langs og smør på en blanding av majones og sennep. Legg hamburgerrygg, brunet sopp, mozzarella og tomatskiver.

Stek ciabattaene i ovnen på sterk varme, til osten smelter. Dryss over litt ruccola og server.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Roastbiffsalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 ss
sprøstekt/tørket løk 
Marinade
3 ss

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden og bruk halvparten til å vende roastbiffskivene i.

Bland sammen ingrediensene til salaten og legg den utover et fat. Legg roastbiffen over salaten og server resten av marinaden som dressing ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pestofrisk pastrami

Fremgangsmåte

Del ciabattabrødet i to. Smør først på snøfrisk og deretter pesto på den ene halvdelen.
 
Legg på salat, pastrami, tomatskiver og avokado. Legg på lokket.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen