Drikke
Europas beste cocktail

Europas beste cocktail

Gjør som Europas beste bartender og lag denne forførende og friske cocktailen som nylig vant den store konkurransen Rose's Cup.
Redaksjonen
10 September 2012 - 00:50

Fruktige, sterke og iskalde cocktailer er perfekt å servere etter en lang arbeidsuke, eller bare fordi du fortjener det!

Vi er ikke snauere enn at vi serverer deg vinnerdrinken fra en av verdens største bartenderkonkurranser denne helgen.

Se flere lekre cocktails her

Det var den 25 år gamle Lisa Bergström fra Vinkällan i Sverige som gikk av med seieren i Rose's Cup Europe 2012 med sin herlige cocktail Three Seconds of Fame.

Med sin friske blanding av sitrusvodka, rabarbralikør, pasjonsfrukt og Rose's Triple Sec utkonkurrerte hun 20 andre finalister i den store finalen som gikk av stabelen på fasjonable Royal Yacht Club i København i slutten av august.

Italienske Christian Guitti sikret seg sølvet, mens Ørjan Køning fra Stavanger sikret Norge en flott tredjeplass med sin longdrink First Date.

Flere vodkadrinker finner du her

Hele 4 000 forskjellige drinkoppskrifter ble sendt inn til årets konkurranse som arrangeres av verdens eldste juicebrand, Rose's som ble etablert i 1867.

Visste du Rose's Lime Cordial egentlig ble lansert som et legemiddel mot skjørbuk i den britiske marinen?

Les den fascinerende historien om Rose's her

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.

Les flere ukens drinker

Vi ønsker deg en riktig god helg!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Min Bartender

Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Three Seconds of Fame

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker ¾ full med is og ha i Rose's Triple Sec sirupen, juicene og kjøttet fra ½ fersk pasjonsfrukt.

Ha i sitrusvodkaen og rabarbralikøren og rist godt sammen.

Dobbeltsil (gjennom silen i shakeren og videre gjennom en finmasket tesil) drinken over i godt avkjølte cocktailglass og pynt med en physalis på kanten av glasset.

Med denne drinken vant Lisa Bergstöm fra Vinkällan i Sverige bartenderkonkurransen Rose's Cup Europa i 2012 fran 20 andre finalister og over 4000 innsendte drinker.

Les mer om Rose's Lime miksere her

Tips: Dersom du ikke finner Rose's Triple Sec kan du finne alternativer på Vinmonopolet. Ved å dobbeltsile får du bort alle rester av is og annet i drinken.

Flere lekre cocktails

Råvarer:

de Kuyper Sour Rhubarb (55197)

Triple Sec på Vinmonopolet

Sendt inn av Lisa Bergstöm, Vinkällan i Sverige - vinner av Rose's Cup Europa 2012

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her