I dag kan du spise dette med god samvittighet. Her får du vite hvorfor

Festmeny til feitetirsdag

(ivanmateev)

Rømme eller flesk er lettvint og effektivt

 

Rømmegrøt til spekemat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

5 dl
1 ts

Fremgangsmåte

Kok rømmen under lokk i ca. 2 minutter. Rør inn halvparten av melet og kok opp.
 
La det koke kraftig slik at smøret kommer frem. Skum av smøret og rør inn resten av melet. Spe med melken, gjerne en blanding av søt og syrnet melk.
 
Smak til med salt og server grøten med smørøye, sukker og kanel.
 
Spekemat, flatbrød og rømme serveres gjerne etter rømmegrøten.
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ovnspannekake med flesk

Fremgangsmåte

Pannekakene:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
 

Smelt litt smør i en god og varm stekepanne.

Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.

Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.

Fyllet:
Stek terninger av flesk eller bacon i langpannen i ca. 10 minutter ved 220°C. Hell over røren og dryss over hakket persille. Stek videre i ca. 15 minutter eller til ovnspannekaken er gjennomstekt.
 

Steker du ovnspannekaken i en dypere form, så må du beregne lengre steketid. Du kan sjekke om kaken er ferdig ved å stikke med en kakepinne. Server ovnspannekaken med salat og eventuelt kokte poteter til.

Her finner du oppskrifter til godt over 160 forskjellige pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen