Dagens rett

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Det er en god grunn til at fylte grønnsaker er en gjenganger på greske menyer

Det er en god grunn til at fylte grønnsaker er en gjenganger på greske menyer

Det er rett og slett knallgodt. Og ikke minst enkelt å lage.
24 August 2021 - 23:00

Nå mens grønnsakene er på sitt aller beste, bør de spille hovedrollen så ofte som mulig. I denne oppskriften er det paprika og tomater som er fylt, men de kan fint få følge av andre som squash og aubergine. Begge er vanlige ingredienser for yemista/gemista - som rett og slett betyr fylt på gresk og skrives slik: γεμιστα - derav de to ulike skrivemåtene. 

Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Fremgangsmåte

  1. Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.
  2. La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.
  3. Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter.
  4. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.
  5. Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form.
  6. Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.
  7. Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør.

Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde.

Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her