Dagens rett

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Det er en god grunn til at fylte grønnsaker er en gjenganger på greske menyer

Det er en god grunn til at fylte grønnsaker er en gjenganger på greske menyer

Det er rett og slett knallgodt. Og ikke minst enkelt å lage.
24 August 2021 - 23:00

Nå mens grønnsakene er på sitt aller beste, bør de spille hovedrollen så ofte som mulig. I denne oppskriften er det paprika og tomater som er fylt, men de kan fint få følge av andre som squash og aubergine. Begge er vanlige ingredienser for yemista/gemista - som rett og slett betyr fylt på gresk og skrives slik: γεμιστα - derav de to ulike skrivemåtene. 

Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Fylte grønnsaker - Yiemista som i Hellas

Fremgangsmåte

  1. Skjær lokk av stilkene på tomatene og paprikaen og legg lokkene til side. Ta ut frøene av paprikaene. Hull ut tomatene med teskje og legg innmaten til side.
  2. La tomatene stå opp ned og renne av seg. Ta vare på juicen, den brukes i fyllet sammen med innmaten. Dryss litt sukker i tomatene like før de skal fylles.
  3. Stek løken i litt varm olje til den begynner å ta farge. Tilsett auberginen og la den steke med et par minutter.
  4. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet og tomatinnmaten. Bland godt og fordel fyllet i tomatene og paprikaene. Ikke fyll dem for full, risen må ha plass til å svelle.
  5. Legg på lokkene og sett grønnsakene tett sammen i en ildfast form.
  6. Rør ut tomatpuré i olje og drypp det over. Dryss med oregano eller rigani.
  7. Stek ved 175 C i 45-60 minutter. Øs med kraften i formen av og til. Sjekk at risen er mør.

Server de fylte grønnsakene varme, lunkne eller kalde.

Se våre andre oppskrifter på fylte grønnsaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her