Dagens rett
Legg kveite på grillen og server den med middelhavsinspirert tilbehør
Foto: (ddggg)

Legg kveite på grillen og server den med middelhavsinspirert tilbehør

Kveite er en takknemlig råvare som smaker like godt fra stekepanne som fra grill - og som trives med de fleste tilbehør. Som her med smaker fra Middelhavet.
02 September 2023 - 00:00
Om du ikke har kveite på budsjettet, kan du fint velge en annen type hvit eller rød fisk. Her er det middelhavsstemningen som er viktigst. 

Kveite med tilbehør fra middelhavet

Kveite med tilbehør fra middelhavet

Fremgangsmåte

  1. Kveite: 
  2. Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.
  3. Potet- og olivensalat:
  4. Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.
  5. Ruccula- og tomatsalat:
  6. Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.
  7. Grillet aubergine:
  8. Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.  
  9. Pesto: Her finner du oppskrift på pesto

Tips: Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her