Dagens rett
Legg kveite på grillen og server den med middelhavsinspirert tilbehør
Foto: (ddggg)

Legg kveite på grillen og server den med middelhavsinspirert tilbehør

Kveite er en takknemlig råvare som smaker like godt fra stekepanne som fra grill - og som trives med de fleste tilbehør. Som her med smaker fra Middelhavet.
01 September 2023 - 23:00
Om du ikke har kveite på budsjettet, kan du fint velge en annen type hvit eller rød fisk. Her er det middelhavsstemningen som er viktigst. 

Kveite med tilbehør fra middelhavet

Kveite med tilbehør fra middelhavet

Fremgangsmåte

  1. Kveite: 
  2. Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.
  3. Potet- og olivensalat:
  4. Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.
  5. Ruccula- og tomatsalat:
  6. Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.
  7. Grillet aubergine:
  8. Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.  
  9. Pesto: Her finner du oppskrift på pesto

Tips: Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen
Ukens kake
Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her