Har du lyst - har du lov

Torsdag den 14. februar er det Valentines Day igjen - dagen du bør vise din eneste ene at det er nettopp han eller hun du elsker. Kanskje kan veien kortes ned, eller gjøres rakere ved hjelp av matrettene du får oppskrift på her?
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 13:25

Valentines Day har først de senere år funnet innpass i de forfrosne nordmenns hjerter. Tidligere har det vært en tradisjon som vi utelukkende kjenner fra USA, men nå har det etter hvert blitt flere enn oss håpløse romantikere, som har tatt skikken til seg. Det tradisjonelle er å kjøpe en ekstra bukett blomster, eller en eske med sjokolade, men hvorfor ikke prøve noe annerledes i år ?

Gi din elskede en Valentineoverraskelse hun eller han vil huske lenge - og elske deg for!

Forrett:

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Brødet skal være skjært i 1,5-2 cm tykke skiver. Grill eller rist dem til de er gyllenbrune.

Gni den ene siden av hver skive med overskåret hvitløk. Drypp over olivenolje, og dryss på salt og nykvernet pepper.

La de soltørkede tomatene renne av, og skjær i tynne strimler. Smør osten på bruschettaen, legg på parmaskinken og pynt med tomatstrimler og pinjekjerner.

Krydre med litt nykvernet pepper, og pyntes med frisk basilikum.

Tips:
Du kan godt bruke frisk tomat i stedet for soltørket. 

Her finner du andre deilige retter med bruschetta

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling i Riesling

Kylling i Riesling

Fremgangsmåte

Kyllingen deles i 6-8 stykker. Stykkene brunes på begge sider, først med skinnsiden ned. Overflødig fett helles fra.

Ta pannen til side, og hell evt. over cognac som antennes (pass på å ikke stå under kjøkkenvifta når du tenner på!). La flammen slukke, ved å øse væsken som er dannet over kyllingen.

Hakk løken. Tilsett denne samme med vin, og sett pannen tilbake på platen. La surre over svak varme i ca. 40 min.

Maisstivelsen røres ut i fløte og crème fraîche haes i pannen. Rens sjampinjong, og del den i terninger som tørristes i en panne og tilsettes kyllingen. La retten koke opp og smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen over på serveringsfat, og dryss finhakket persille over. Kommes i et serveringsfat og drysses med persille.

Serveres med godt brød, dampede gulrøtter og sukkererter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tiramisù på italiensk vis

Tiramisù på italiensk vis

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene med sukkeret til sukkeret er løst opp, og blandingen er lett. Tilsett Mascarponen og bland godt.

Pisk fløten til krem, og fold den inn i Mascarponemassen. Spre et tynt lag av kremen på en 35 cm oval form.

Bland Kahlua i kaffen. Dypp fingerkjeksen i kaffen, og la de trekke godt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av formen. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.

Dekk med nytt lag av mascarponekrem, deretter fingerkjeks, og fortsett med annenhvert lag, det øverste og avsluttende skal være mascarponekrem.

Glatt til toppen, og sett formen kaldt til den skal serveres. Før servering drysses toppen med kakaopulver.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til
+
Ukens vin

Imponerende kvalitet for en liten penge er umulig å si nei til

De to sørfranske vinene har alt du trenger for en sensommerlig vinglede og mye kjærlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Forsiden akkurat nå - 2

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Du får smake 7 viner fra topp produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her