Har du lyst - har du lov

Torsdag den 14. februar er det Valentines Day igjen - dagen du bør vise din eneste ene at det er nettopp han eller hun du elsker. Kanskje kan veien kortes ned, eller gjøres rakere ved hjelp av matrettene du får oppskrift på her?

Valentines Day har først de senere år funnet innpass i de forfrosne nordmenns hjerter. Tidligere har det vært en tradisjon som vi utelukkende kjenner fra USA, men nå har det etter hvert blitt flere enn oss håpløse romantikere, som har tatt skikken til seg. Det tradisjonelle er å kjøpe en ekstra bukett blomster, eller en eske med sjokolade, men hvorfor ikke prøve noe annerledes i år ?

Gi din elskede en Valentineoverraskelse hun eller han vil huske lenge - og elske deg for!

Forrett:

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Antall porsjoner

2

Ingredienser

2 fedd
4 stk
tynne skiver parmaskinke.

Fremgangsmåte

Brødet skal være skjært i tynne skiver. Grill eller rist dem til de er gyllenbrune.

Gni den ene siden av hver skive med overskåret hvitløk. Drypp over olivenolje, og dryss på salt og nykvernet pepper.

La de soltørkede tomatene renne av, og skjær i tynne strimler. Smør osten på bruschettaen, legg på parmaskinken og pynt med tomatstrimler.

Krydre med litt nykvernet pepper, og pyntes med frisk basilikum.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hovedrett:

Kylling i Riesling

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 stk
2 stk
1 dl
crème fraîche 18%
1 ts

Fremgangsmåte

Kyllingen deles i 6-8 stykker. Stykkene brunes på begge sider, først med skinnsiden ned. Overflødig fett helles fra.

Ta pannen til side, og hell evt. over cognac som antennes (pass på å ikke stå under kjøkkenvifta når du tenner på!). La flammen slukke, ved å øse væsken som er dannet over kyllingen.

Hakk løken. Tilsett denne samme med vin, og sett pannen tilbake på platen. La surre over svak varme i ca. 40 min.

Maisstivelsen røres ut i fløte og crème fraîche haes i pannen. Rens sjampinjong, og del den i terninger som tørristes i en panne og tilsettes kyllingen. La retten koke opp og smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen over på serveringsfat, og dryss finhakket persille over. Kommes i et serveringsfat og drysses med persille.

Serveres med godt brød, dampede gulrøtter og sukkererter.

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Dessert:

Tiramisù

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

120 g
36 stk
små fingerkjeks (søte fingre)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene med sukkeret til sukkeret er løst opp, og blandingen er lett. Tilsett Mascarponen og bland godt.

Pisk fløten til krem, og fold den inn i Mascarponemassen. Spre et tynt lag av kremen på en 35 cm oval form.

Bland Kahlua i kaffen. Dypp fingerkjeksen i kaffen, og la de trekke godt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av formen. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.

Dekk med nytt lag av mascarponekrem, deretter fingerkjeks, og fortsett med annenhvert lag, det øverste og avsluttende skal være mascarponekrem.

Glatt til toppen, og sett formen kaldt til den skal serveres. Før servering drysses toppen med kakaopulver.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen