Dagens rett

Helgrillet indrefilet av storfe

I dag er det en skikkelig deilig biff med fristende tilbehør vi varter opp med til middag.

Grilling av hele stykker kjøtt er perfekt hvis du venter mange gjester.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helgrillet indrefilet av storfe med frisk aspargessalat

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

2 ss
2 ts
stk
Potetsalat med stilkkapers
stk
Frisk aspargessalat
 
Foccaccia

Fremgangsmåte

Pensle fileten med olje og ha på krydder. Grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.

Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketermometer i midten av fileten.

Fileten er ferdig når det viser 55-60 grader (hvis du ønsker den medium stekt).

Pakk inn fileten i aluminiumsfolie og la den hvile minst 15 minutter før den skjæres opp (kjernetemperaturen øker da med 5 - 10 grader).

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med stilkkapers

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
glass stilkkapers
1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Kok potetene hele hvis de er små, og delt i to eller fire hvis de er store. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt.

Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til grillet mat og tapasbuffeter.

Her finner du flere deilige potetretter

Tilbehør til grillmaten finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Frisk salat med asparges

Fremgangsmåte

Kok asparges i lettsaltet vann i 2 minutter. Avkjøl i kaldt vann.

Vask og del cherrytomatene i to. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver.

Vask og riv salatbladene over i en bolle. Bland inn grønnsakene.

Tips: Denne salaten er frisk og full av smak i seg og trenger ingen dressing. Passer perfekt som tilbehør til grillmat eller forseggjorte fiskeretter.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Chorizo- og fetafocaccia

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 40 minutter

Ingredienser

50 g
5 dl
2 ts
100 g

Fremgangsmåte

Løs opp gjæren i lunket vann. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har dobbel størrelse.

Smør en langpanne på ca 30-22 cm med litt olje. Hell nedi deigen og trykk den jevnt utover. Heves i 34-40 minutter.

Dryss over med chorizo og fetaost i biter, og tilslutt litt flaksalt.

Stek ved 225 grader midt i ovnen, ca 25 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl og del i firkanter.

Flere deilige brødoppskrifter finner du her

Internasjonale oppskrifter du får vann i munnen av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen