Dagens rett

Helstekt filet med rømmesaus

Grillsesongen er godt i gang. Vi i Apéritif vil titt og ofte utover sommeren servere deg nye grilloppskrifter. I dagens forslag griller vi likegodt filetstykket i hel tilstand. Og hva sier du til en ny og rimelig vin fra Bordeaux?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Helstekt filet på grillen

Fremgangsmåte

Gni inn filéten med salt og pepper. Grilltiden er avhengig av hvordan man ønsker kjøttet stekt.

Kjøttet stekes på grillrist nær varmen, 4-5 minutter på hver side. Grillristen heves så noe. Indrefilét blir etterstekt ved middels varme, 3-4 minutter på hver side. Ytrefilét noe lengere. Bruk gjerne et steketermometer. Når steketermometeret viser 62° C er kjøttet rosa.

La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før det skjæres opp.

Serveres med en salat og oppblåste poteter

Oppblåste poteter:
Vask potetene og del de i båter. Legg potetene i langpannen. Ha på olje og drysse på salt og krydder etter smak. Stek ved 200 grader i ca. 30 min. eller til de har blåst seg opp og blitt gylne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kald rømmesaus

Fremgangsmåte

Bland alt og smak til sausen.

Denne kan brukes som en grunnsaus for andre kalde sauser.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du salater du kan servere til dagens rett

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen