At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

 
stk
Tomat- og kongekrabbelasagne:
150 kg
stk
stk
Pepperrothollandaise
1 stk
stk

Fremgangsmåte

Kok inn krydder og skalldyrkraft (til lasagnen) til den har god og kraftig smak.

Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.

La den rå kongekrabben trekke i kraften i 2-3 min (ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt). Hold av noen pene biter til pynt, hakk resten.

Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens.

Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.

Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.

Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til porsjonsformene du skal lage lasagnen i.

Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150 grader i 2-3 minutter.

Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i en grillpanne, 2-3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen.

Smak sausen til med finrevet pepperrot, behold noe til pynt.

Legg opp fisken på aspargestopper med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og hjemmelaget pepperrothollandaise rundt.
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen