At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene

Kveite i det grønne

Kveite i det grønne

Fremgangsmåte

Skjær fisken i 4 jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper og legg dem i en dyp stekepanne.

Hell på olje så fisken dekkes. Varm det hele til 70 grader (bruk steketermometer) og la fisken trekke i ca. 5 min (ta pannen av varmen).

Rens og stek aspargesene i olje og smør i ca. 2 min. Smak til med salt og pepper.

Kok ertene i ganske lite vann med en skje smør, salt og pepper, i ca. 2 min.

Smørsaus:
Kok eddik og vin inn til det gjenstår en tredel.

Visp inn kaldt smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn.

Rør til slutt inn fløte, smak til med salt og pepper og rør inn gressløk.

Legg asparges og erter på tallerkener med fisken over. Hell saus rundt og legg på en topp karse eller andre spirer (gjerne ertespirer) som er vendt i god olje.

Kveite er regnet som en av våre aller fineste fisker, festfisken fremfor noen. Det mest vanlig er nok å kjøpe den i skiver, men det er ikke noe problem også å skaffe filet.

Flere kveiteoppskrifter

Her har du oppskrifter på feststemte kveiteoppskrirfter

Flere deilige retter med kveite

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen