Hjemmelaget pizza er best

Pizzaoppskrifter

(bhofack2)

Pizzasnurer er perfekte i matpakken

 

Pizzasnurrer

Antall porsjoner

15

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Pizzadeig
1 ts
Pizzasaus
1 ts

Fremgangsmåte

Bland vann, hvetemel og oregano i en kjøkkenmaskin til en jevn og smidig deig (ca. 5 minutter). Tilsett gjær, salt og sukker, og elt videre til gjæren er helt oppløst (ca. 5 minutter til). 

La deigen heve i ca. 1 time under plastfolie eller et kjøkkenhåndkle. 

Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland først inn tomatpuré, sukker, salt og oregano, og tilsett deretter tomatene. Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus holder det at den kokes i ca. 10 minutter. Om du ønsker en litt fyldigere saus med tykkere konsistens, koker du den i ca. 2 timer på middels svak varme uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom. 

Kjør sausen glatt med stavmikser når den er ferdig kokt. 

Kjevle ut deigen til en stor firkant, og spre pizzasausen jevnt utover. Strø deretter over ønsket topping, som ost, løk, bacon, skinke eller andre godsaker. Rull deigen sammen og skjær den i ca. 2 cm tykke skiver. 

Legg snurrene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. 

Forvarm ovnen til 160 °C med 25 prosent damp* og stek snurrene i 15 minutter. Stek deretter videre på over/undervarme (200 °C) eller med varmluft (180 °C) til osten gyllenbrun. 

 Tips: Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

 

Her finner du over 300 pizzaoppskrifter 

Oppskrifter på mange forskjellige sauser til pizzaen

Se gode forslag til pizzatoppinger her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pizzasnurrer med mye deilig smak

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen og la den stå til heving mens du lager kjøttsausen.

Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna.

Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevle ut pizzadeigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.

Skjær pølsen i ca. 1 ½ cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir.

Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.

Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.

Stek på 225 grader i ca. 15 minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen