Dagens rett

Indisk hønsesuppe med karri

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Når høsten nærmer seg med stormskritt er det godt å kunne ty til en varmende suppe med masse smak.
Redaksjonen
26 September 2020 - 01:00

Med denne oppskriften lager du ikke bare raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid til hele familien, du bidrar også til å etterpørre en råvare som vi burde bruke mye mer av, nemlig høne. 

Derfor skal vi bruke mer høne i kostholdet vårt 

Dessverre må du ofte lete i frysedisken, men har du først plukket med deg en høne, har du mat til mye mer enn denne suppen.

Hvis du vil lage hønsesuppe helt fra bunnen har vi oppskrifter på det også

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 
 

Indisk hønsesuppe med karri

Indisk hønsesuppe med karri

Fremgangsmåte

Skjær det kokte kjøttet i strimler. Løk og hvitløk hakkes fint. Disse tre ingrediensene, sammen med karri, surres i smør til løken er blank.

Tilsett de andre krydderne og la steke et minutt før du strør på hvetemel som du rører godt inn og lar surre ett minutt.
 
Spe med hønsekraften og la suppen koke ca. 10 minutter.
 
Smak til med sitronsaft og ha i kokt ris like før servering.
 
Tips: I stedet for kokt høns kan du godt strimle kyllingkjøtt og koke dette i hønsekraften.
 
Dersom du har dårlig tid er kan du finne ferdig kyllingkraft (ikke terning) i butikkhyllene.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her