Dagens rett

Indisk hønsesuppe med karri

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Når høsten nærmer seg med stormskritt er det godt å kunne ty til en varmende suppe med masse smak.
Redaksjonen
26 September 2020 - 01:00

Med denne oppskriften lager du ikke bare raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid til hele familien, du bidrar også til å etterpørre en råvare som vi burde bruke mye mer av, nemlig høne. 

Derfor skal vi bruke mer høne i kostholdet vårt 

Dessverre må du ofte lete i frysedisken, men har du først plukket med deg en høne, har du mat til mye mer enn denne suppen.

Hvis du vil lage hønsesuppe helt fra bunnen har vi oppskrifter på det også

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 
 

Indisk hønsesuppe med karri

Indisk hønsesuppe med karri

Fremgangsmåte

Skjær det kokte kjøttet i strimler. Løk og hvitløk hakkes fint. Disse tre ingrediensene, sammen med karri, surres i smør til løken er blank.

Tilsett de andre krydderne og la steke et minutt før du strør på hvetemel som du rører godt inn og lar surre ett minutt.
 
Spe med hønsekraften og la suppen koke ca. 10 minutter.
 
Smak til med sitronsaft og ha i kokt ris like før servering.
 
Tips: I stedet for kokt høns kan du godt strimle kyllingkjøtt og koke dette i hønsekraften.
 
Dersom du har dårlig tid er kan du finne ferdig kyllingkraft (ikke terning) i butikkhyllene.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her