Dagens rett

Indisk hønsesuppe med karri

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Søndagsmiddagen er både bærekraftig, fargerik og smaksintens

Når høsten nærmer seg med stormskritt er det godt å kunne ty til en varmende suppe med masse smak.
Redaksjonen
26 September 2020 - 01:00

Med denne oppskriften lager du ikke bare raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid til hele familien, du bidrar også til å etterpørre en råvare som vi burde bruke mye mer av, nemlig høne. 

Derfor skal vi bruke mer høne i kostholdet vårt 

Dessverre må du ofte lete i frysedisken, men har du først plukket med deg en høne, har du mat til mye mer enn denne suppen.

Hvis du vil lage hønsesuppe helt fra bunnen har vi oppskrifter på det også

Lær hvordan du koker din egen kraft her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

 
 

Indisk hønsesuppe med karri

Indisk hønsesuppe med karri

Fremgangsmåte

Skjær det kokte kjøttet i strimler. Løk og hvitløk hakkes fint. Disse tre ingrediensene, sammen med karri, surres i smør til løken er blank.

Tilsett de andre krydderne og la steke et minutt før du strør på hvetemel som du rører godt inn og lar surre ett minutt.
 
Spe med hønsekraften og la suppen koke ca. 10 minutter.
 
Smak til med sitronsaft og ha i kokt ris like før servering.
 
Tips: I stedet for kokt høns kan du godt strimle kyllingkjøtt og koke dette i hønsekraften.
 
Dersom du har dårlig tid er kan du finne ferdig kyllingkraft (ikke terning) i butikkhyllene.

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her