Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form små boller og sett på en skjærefjøl.
Tips:
Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling.
Varm olje i en panne og stek bollene noen minutter på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme.
Grønnsaker:
Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.
Tips:
Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong.
Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand. Smak til med salt og pepper. Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.
Tips:
Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid.
Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene.