Oppskrifter
                                                                    
                Foto: (laperla_foto)
                                                Prøv denne vrien på søndagssteken
                                            
                            Redaksjonen
                        
                                                            
                                    
                            
     17 Oktober 2016 - 10:00
                - 1. Derfor er sellerirot så godt
 - 2. Sellerirot er perfekt til suppe
 - 3. I lapskaus er den en selvfølge
 - 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
 - 5. Prøv sellerirot til fisk
 - 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
 - 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
 - 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
 - 9. Frityrsteking er intet unntak
 
Urtebakt svinenakke med rotgrønnsaker
                Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 125 grader.
 - Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. ½ time.
 - Rens hvitløksfeddene, men la båtene være hele.
 - Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter.
 - Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
 - Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene.
 - Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 grader (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.
 - La svinenakken hvile under aluminiumsfolie i minst 15 minutter før du skjærer den opp, og server en god potetmos ved siden av.
 
Tips: Dersom du ikke får tak i svinenakke kan du godt lage denne retten med rå hamburgerrygg eller skinke.
Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler.
Andre gode oppskrifter med svinenakke
Server en av disse gode sausene til svinenakken
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    Frankrike
                                Volum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Uten utvalg90 POENG - 
                    Tyskland
                                Volum: 0.75 l Pris: 309.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
- 1. Derfor er sellerirot så godt
 - 2. Sellerirot er perfekt til suppe
 - 3. I lapskaus er den en selvfølge
 - 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
 - 5. Prøv sellerirot til fisk
 - 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
 - 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
 - 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
 - 9. Frityrsteking er intet unntak
 
Forsiden akkurat nå