Oppskrifter
Foto: (laperla_foto)
Sellerirot er et must i en høstlig gryte
Redaksjonen
17 Oktober 2016 - 11:00
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Lammegryte med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
Varm stekeovnen til 200 grader. Skjær grønnsakene i biter og fres de gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.
Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian. Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..
Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.
Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff til denne retten.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
- 1. Derfor er sellerirot så godt
- 2. Sellerirot er perfekt til suppe
- 3. I lapskaus er den en selvfølge
- 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
- 5. Prøv sellerirot til fisk
- 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
- 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
- 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
- 9. Frityrsteking er intet unntak
Forsiden akkurat nå