Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto

Grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotfrukter, rød og hvit pesto

Fremgangsmåte

Grønnsakskarbonader:
Bland ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekte. Det tar ca 4-5 minutter på hver side. Legg karbonadene på et serveringsfat som settes inn i ovnen noen minutter før servering.
 
Ovnsbaktegrønnsaker:
Skrell alle grønnsakene. Finhakk hvitløken. Del sjalottløken i fire. De andre grønnsakene deles i like store terninger eller båter. Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en bolle.
 
Varm opp ½ dl olivenolje i en stor og dyp panne. Tilsett grønnsakene i to-tre porsjoner og fres til alt er blankt. Overfør til en ildfast form. Fres hvitløken lett til slutt og bland godt med grønnsakene. Hell over vin, eddik og resten av oljen samt timian. Kvern over godt med havsalt og pepper. Bland godt. Bakes i ovn ved 180 grader til grønnsakene er møre, ca. 1 time. Dryss over grovhakket bladpersille før servering.
 
Rød pesto:
Ha alt i en blender og kjør til jevn mos.  
 
Hvit pesto:
Kok hvitløkfeddet i et minutt. Mos det i en morter med litt salt. Ha yoghurt i et kaffefilter og la stå en halvtime. Bland med cottage cheese og smak til med sitron, salt og pepper.
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Grønnsakskarbonader à la Lindstrøm

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene.
  2. Lag karbonader av deigen og stek dem i en middels varm panne til de blir brune og gjennomstekt.

Tips:
Karbonadene kan serveres med hamburgerbrød, ost og frisk salat eller med ris eller potetmos.

Se våre andre oppskrifter på røsti/rösti 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her