Sellerirot er perfekt til suppe
- 1. Derfor er sellerirot så godt
 - 2. Sellerirot er perfekt til suppe
 - 3. I lapskaus er den en selvfølge
 - 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
 - 5. Prøv sellerirot til fisk
 - 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
 - 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
 - 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
 - 9. Frityrsteking er intet unntak
 
Kremet sellerirotsuppe med sprøstekte selleristrimler
                Fremgangsmåte
- Skrell selleri og skjær den i terninger.
 - Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).
 - Rens løken og del dem i to.
 - Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.
 - Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser. Tilsett fløte.
 - Rør godt, og juster konsistensen med evt. mer buljong. Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.
 -  Selleristrimler:
Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over. Avkjøl på et kjøkkenpapir. 
Server sellerisuppen med selleristrimler og hakket gressløk.
Lyst på en annen suppe finner du mange her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    91 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 - 
                    
                    86 POENG
 
Fersk elgsuppe
                Fremgangsmåte
- Del grytekjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm og legg det i en gryte.
 - Tilsett kaldt vann og buljongterninger og kok opp. Skum av med en sleiv og la kjøttet trekke i minst 40 minutter.
 
Tips:
Jo mindre mørt kjøttet er, jo lengre blir koketiden. Og jo lenger det får stå og trekke, jo mer smak får du ut i suppa. Da kan du droppe den ene buljongterningen. Du kan også erstatte buljongen og litt av vannet med 5 dl kraft.
- Del kålrot, gulrot, selleri og potet i biter, ca. 2 x 2 cm, og purre i ringer (husk å vaske purren først).
 - Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
 - Smak til med pepper og salt, og ha i hakket persille ved servering.
 - Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.
 
Ekte kraftkarer lager kraft selv - se hvordan her
Tips: Pass på å skumme godt av (ta av proteinene som flyter opp ved oppkok) for å få en så klar suppe som mulig.
Ved å bruke kaldt vann til å begynne med får du mest mulig smak på suppen.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    89 POENG
 - 
                    
                    85 POENG
 - 
                    
                    
 
- 1. Derfor er sellerirot så godt
 - 2. Sellerirot er perfekt til suppe
 - 3. I lapskaus er den en selvfølge
 - 4. Sellerirot er et must i en høstlig gryte
 - 5. Prøv sellerirot til fisk
 - 6. Sellerirot hører hjemme i en vegetarrett
 - 7. Prøv denne vrien på søndagssteken
 - 8. Vilt og sellerirot er som skapt for hverandre
 - 9. Frityrsteking er intet unntak