Ifølge Wikipedia var det Napoleon Bonapartes kokk Dunand som skulle lage et måltid til sin sjef kvelden etter slaget ved Marengo i Italia 14. juni 1800. Og som måtte ta det han hadde. Den første versjonen av kylling Marengo skal ha bestått av kylling, noen egg, kreps og olivenolje. I senere tid har andre ingredienser kommet til. Det er jo ikke sesong for ferskvannskreps, men sjøkreps er enda bedre i denne retten. Men reker gjør også susen.
Dagens rett
Foto: (ALLEKO)
Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".
29 November 2024 - 00:00
Kylling Marengo med kreps
Fremgangsmåte
- Del hver kylling i 8 biter.
- Varm olje i en gryte og ha i kyllingstykkene. La dem bli gyllenbrune.
- Tilsett finhakket sjalottløk og persille og stek litt videre.
- Tilsett hvitvin og mosede tomater. La retten trekke ved svak varme i ca. ½ time.
- Smak til med salt og pepper.
- Anrett kyllingstykkene på serveringsfat og topp med oliven, kokt kreps og stekt sjampinjong.
- Server med godt brød, poteter eller ris.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 469.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå