Fjern steinene fra dadlene og del aprikosene i to. Legg frukten i blĂžt i brennevin i 2-3 timer.
Dryss grovt havsalt over kyllinglÄrene og la dem ligge i 1 time.
Skyll deretter av saltet og tĂžrk godt med kjĂžkkenpapir.
Varm olivenolje i en panne og tilsett lÞk og hvitlÞk. Fres sammen med kyllinglÄrene til de er pent lysebrune.
Tilsett frukt (med "blÞtevannet") og kyllingkraften og la det hele trekke i 30-40 minutter til lÄrene er gjennomstekt. Pass pÄ at ikke sausen koker helt inn, men den skal heller ikke reduseres for lite.
Smak til med salt og pepper. Dryss over frisk koriander. Server med smĂžrdampete grĂžnne bĂžnner eller broccoli og ris som du tilbereder slik:
Fres 2 dl langkornet ris og 1 finhakket sjalottlÞk i 2 ss olivenolje til lÞken og risen er blank. Hell over 4 dl kyllingkraft eller vann og la smÄkoke til vÊsken er absorbert. Smak til med salt og pepper. Du kan selvsagt ogsÄ servere couscous eller kokte poteter til.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev